ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ : ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Υπεγράφη η σύμβαση έργου με τίτλο: «Επισκευές - συντηρήσεις σχολικών μονάδων Δήμου Αμυνταίου 2020» μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη και του αναδόχου με την επωνυμία  ‘’ΠΑΤΙΚΑΣ. Ν-ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ  Γ.Ο.Ε’’ με συνολικό προϋπολογισμό το ποσό των 555.662,95€ ευρώ.


Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε σχολικά κτίρια του Δήμου Αμυνταίου. Συγκεκριμένα τα σχολικά κτίρια που επιλέχθηκαν είναι αυτά που στεγάζουν τις κάτωθι σχολικές δομές:

- το Ενιαίο Λύκειο Αμυνταίου,

-το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Αμυνταίου

-το Ενιαίο Λύκειο Φιλώτα.

-το Δημοτικό Σχολείο της Κ. Αγίου Παντελεήμονα,

-το Δημοτικό Σχολείο της Κ. Ξινού Νερού,

-το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Λεχόβου.


Μέσω της υλοποίησης του εν λόγω έργου επιδιώκεται να επιτευχθούν οι κάτωθι στόχοι:


- η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων με την κατασκευή συστήματος θερμομόνωσης και υγρομόνωσης επί της πλάκας οροφής ή της κεκλιμένης επιφάνειας του σανιδώματος της στέγης αυτών,


-η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων με την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων αλουμινίου (θέρμανση / ψύξη), την κατασκευή υαλότοιχων επί των ανοιγμάτων και την ανάδειξη των εξωτερικών λιθόκτιστων όψεων,


- η υγειονομική αναβάθμιση των χώρων υγιεινής


Με την ενεργειακή αναβάθμιση των εν λόγω κτιριακών εγκαταστάσεων, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση πόρων μέσω της βελτιστοποίησης της θερμομόνωσης που προσφέρουν τα νέα κουφώματα αλουμινίου των όψεων (σύστημα θερμοδιακοπής και ενεργειακή υάλωση), οι υαλότοιχοι και η εξωτερική θερμομόνωση –υγρομόνωση των στεγών. Επιπροσθέτως εξασφαλίζονται οι βέλτιστες δυνατές συνθήκες εντός των κτιρίων κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)