ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Με επίσημη Δοξολογία Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 109 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό.  Οι εκδηλώσεις θα συνεχίσουν με Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη,  ομιλία για το ιστορικό της επετείου από την φιλόλογο κα Βασιλική Μούζα και θα κορυφωθουν στις 12.00 με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. 

Την προηγούμενη μέρα στις 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στην Τ.Κ. Βεύης του Δήμου Φλώρινας με αφορμή τη συμπλήρωση 109 χρόνων από την απελευθέρωση της κοινότητας από τον Τουρκικό ζυγό. 

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εορτασμού και στον Δήμο Αμυνταίου για την επέτειου απελευθέρωσης της πόλης του Αμυνταίου από τον Τουρκικό ζυγό. 

Για τον εορτασμό της 109ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912, ο Δήμος Φλώρινας καθορίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας, ως εξής:

Α) 5η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

1) Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π., στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας. Οι ομιλητές για τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές θα ορισθούν από τους Δ/ντές των αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων.

2) Προσκύνημα των Μνημείων των Ηρώων και στέψη των προτομών αυτών από τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχόμενους με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας.

Β) 7η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

3) Γενικός σημαιοστολισμός από το πρωί των Δημοσίων, Δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. των Ιδιωτικών Καταστημάτων και Οικιών, στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας. Ο Σημαιοστολισμός θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 08 Νοεμβρίου 2021.


4) Φωταγώγηση το βράδυ της Κυριακής 07 Νοεμβρίου 2021 και της Δευτέρας 08 Νοεμβρίου 2021 των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. Καταστημάτων και των κοινοχρήστων χώρων (πλατειών, οδών, κ.λ.π.), στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας.


 


Β) 8η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ


1) ΩΡΑ 7.30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.


2) ΩΡΑ 8.00 π.μ.: Η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως παιανίζοντας Θούριους και Εμβατήρια.


3) ΩΡΑ 8.15 π.μ.: Η Σημαία θα παραδοθεί από τον κ. Δήμαρχο στο Δημαρχιακό Κατάστημα σε Αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας και σε αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων και Εφέδρων Αξιωματικών Φλώρινας και θα μεταφερθεί στον τόπο της έπαρσης με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.


Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Γεωργίου Μόδη. 


4) ΩΡΑ 

7) ΩΡΑ 5.30 μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας από Στρατιωτικό Τμήμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας και στη συνέχεια παράδοσή της σε δημοτικό υπάλληλο στο χώρο της υποστολής.


 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)