ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

Οι ζημιές που προκάλεσε στα αγροκτήματα η πρόσφατη χαλαζόπτωση και ο καλύτερος συντονισμός από την μεριά των φορέων προκειμένου να προχωρήσουν έγκαιρα οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών από τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια να δοθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο.
Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν όλοι οι παριστάμενοι, εκπρόσωποι των συνεταιρισμών καθώς και παραγωγοί και καθορίστηκε το πλάνο των ενεργειών, όπου συμφωνήθηκε να μεταβεί σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου κλιμάκιο στον ΕΛΓΑ Κοζάνης προκειμένου να θέσουν υπ’ όψιν της αρμόδιας υπηρεσίας το αίτημα για την άμεση αποστολή κλιμακίων του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές και λεπτομερής καταγραφή των ζημιών.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης δεσμεύτηκε να προγραμματίσει την επόμενη εβδομάδα συναντήσεις με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωργαντά Γεώργιο, τον Υφυπουργό Στύλιο Γεώργιο και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο στις οποίες θα συμμετέχουν ο ίδιος και εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών. Σκοπός των επισκέψεων είναι να γνωστοποιηθεί στο υπουργείο το μέγεθος της καταστροφής και να δοθούν άμεσα σε πρώτη φάση οριζόντιες προκαταβολές σε όλους τους αγρότες που έχουν πληγεί και στη συνέχεια σε εύλογο χρονικό διάστημα, να δοθεί το σύνολο της ενίσχυσης, ανάλογα με τα πορίσματα που θα βγάλουν οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)