Π. ΠΕΡΚΑ : "ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ"

Το δίκαιο, όπως το χαρακτηρίζει, αίτημα της επιπλέον μοριοδότησης της περιοχής -όπως συνέβη για αντίστοιχες σεισμοπαθείς περιοχές της χώρας το προηγούμενο διάστημα, υπενθυμίζει με δήλωση της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα αναφερόμενη στην ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σημειώνει μεταξύ άλλων πως "η αγωνία παραμένει ακόμα έκδηλη για την απόδοση του δικαίου που τόσο καιρό η περιοχή μας αναμένει". Οι αγώνες της ζωής τώρα ξεκινούν και δεν κρίθηκε τίποτα.

Υπενθυμίζω ότι από την πρώτη στιγμή που με προσέγγισε η μαθητική κοινότητα της Φλώρινας, προχώρησα σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και ζήτησα σε όλους τους τόνους, να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της επιπλέον μοριοδότησης της περιοχής -όπως συνέβη για αντίστοιχες σεισμοπαθείς περιοχές της χώρας το προηγούμενο διάστημα (δείτε εδώ).  Η απάντηση που έλαβα ήταν για ακόμα μία φορά περιπαικτική σε ύφος και σε μορφή: «…για την εφαρμογή του παρόντος απαιτείται κάθε φορά η έκδοση απόφασης του Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων…» (δείτε εδώ).  Τι περιμένουν λοιπόν; 

Οι μέρες πέρασαν, οι μήνες πέρασαν, οι μαθητές/τριες της περιοχής μας παρόλες τις αντιξοότητες έδωσαν μια άνιση μάχη και πέτυχαν! Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και η πολιτική του ηγεσία που κόπτεται για την πελατεία στα ιδιωτικά κολλέγια όμως… προχώρησε σε μείωση εισακτέων κατά 9000 λιγότερους από πέρσι.  

Όσο θλιβερό κι αν ακούγεται, τώρα αναμένουμε το δίκαιο από πλευράς Κεραμέως. Η σεισμοπαθής Φλώρινα και η μαθητική της κοινότητα δεν είναι περίγελος. Η έκδοση απόφασης για την μοριοδότηση των μαθητών της ΠΕ Φλώρινας πρέπει να γίνει χθες. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)