Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ ΣΕ ΠΡΕΣΠΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Τις πληγείσες περιοχές που χτύπησε η έντονη χαλαζόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι σε τοπικές κοινότητες του δήμου Πρεσπών και Καστοριάς επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες .

Ήδη στις Κοινότητες του Δήμου Πρεσπών και Καστοριάς βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ όπου γίνεται καταγραφή των ζημιών, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κασαπίδη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις πληγείσες περιοχές ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης σημείωσε «Ολοσχερείς ζημιές σε καλλιέργειες φασολιού και άλλων κηπευτικών στις Πρέσπες Φλώρινας, μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή. Παρόμοια φαινόμενα εκδηλώθηκαν και σε περιοχές της Καστοριάς όπου επλήγησαν ομοίως καλλιέργειες μήλων, φασολιών κ.α. κηπευτικών. Λίγο πριν τη συγκομιδή της σοδειάς τους οι αγρότες της ακριτικής μας περιοχής βλέπουν τον κόπο τους να χάνεται. Σε σημερινή επικοινωνία μου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο έθεσα υπόψιν του τις ζημιές που έγιναν στην Περιφέρεια μας και ζήτησα εάν είναι δυνατόν να γίνουν συνολικές εκτιμήσεις μιας και οι ζημιές είναι ολοσχερείς .Ήδη κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ με εντολή του Προέδρου μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές Πρεσπών και Καστοριάς για την εκτίμηση των ζημιών».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)