ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΠΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης «ΚΑΡΠΑ», πρώτων βοηθειών και χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που εγκαταστάθηκε προ διμήνου στο Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς».
Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, σε αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.


Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, εκπαιδεύτηκαν ενεργά σε προσομοίωση αντιμετώπισης περιστατικών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, οι οποίες μπορούν να φανούν χρήσιμες τόσο σε αυτούς όσο και στον κοινωνικό τους περίγυρο, ενώ στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι τόσο η ενημέρωση και η εκπαίδευση των αστυνομικών, όσο και η πρόληψη, η έγκαιρη επέμβαση και η παροχή πρώτης βοήθειας, για τη διάσωση ανθρώπων που θα βρεθούν σε έκτακτη ανάγκη, διότι όταν υπάρχει η κατάλληλη γνώση, μπορούν να σωθούν ζωές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)