ΣΥΚΓΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστίνιο Λαό διοργανώνει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 6:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία το Δ.Σ. του Σωματείου Εμπορικών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους "Οι Παλαιστίνιοι είναι από τους ελάχιστους λαούς στο σύγχρονο κόσμο που δεν έχουν το δικαίωμα της δημιουργίας του δικού τους ανεξάρτητου κράτους. Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό, τα μεγάλα καπιταλιστικά-γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, την ενθάρρυνση και έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Καταδικάζουμε την θέση της Ελληνικής κυβέρνησης (αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης) που στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος-δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Καταδικάζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει τη φρεγάτα «Ψαρά» στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εμπλέκει την χώρα ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στην περιοχή. 

Προκαλεί η θέση των περισσότερων ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Προσπαθώντας να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης!
Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι.Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη και ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.
Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
Να ανοίξει άμεσα ασφαλής ανθρωπιστικός διάδρομος προς την Αίγυπτο (υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) για την προστασία των αμάχων και των κατατρεγμένων Παλαιστινίων.
Απαιτούμε την άμεση επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας στην χώρα μας!".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)