ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία, από την ΑΔΕΔΥ Φλώρινας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, Πανδημοσιοϋπαλληλικής, Πανεργατικής, απεργιακής κινητοποίησης την ίδια μέρα.

Σε ανακοίνωση κάλεσμα της αναφέρει "Ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι ΟΧΙ αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα. Ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση. Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά – στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους της ακριτικής Φλώρινας , για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ". Σημειώνει δε ακόμα "Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά! Η Ανώτατη εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια να παραμείνουν δημόσια, και η μόρφωση των παιδιών μας να μη μετατραπεί σε μπίζνα και σε υπόθεση των λίγων που θα έχουν να πληρώσουν. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής για να προμηθευόμαστε φθηνότερα τα αγαθά του πρωτογενή τομέα . Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε όλους τους δημόσιους φορείς. Στις 28 του Φλεβάρη απεργούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με ένα κεντρικό σύνθημα: «Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια» ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και  να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πλατεία Γ. Μόδη 28 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11: π.μ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)