ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩΝ

Τη δυνατότητα στους επισκέπτες και δημότες να περιηγηθούν στην πόλη της Καστοριάς με σκοπό να γνωρίσουν την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα μουσειακά εκθέματα της προσφέρει ο Δήμος Καστοριάς – Αντιδημαρχία Τουρισμού & Πολιτισμού. Οι περιπατητικές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από την κα Μάγδα Θωμλούδη διπλωματούχο ξεναγό (Ιστορικό – Αρχαιολογικό ΑΠΘ), ενώ οι εν πλω ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από την κα Κωνσταντίνα Μπερσίμη διπλωματούχο ξεναγό – Ιστορικό.Σάββατο 16 Μαρτίου
Διαδρομή: περίπλους της λίμνης “Ορεστιάδα”
10:50 Σημείο συνάντησης & επιβίβασης Περιοχή Μώλος (βόρεια παραλία) Οδός Λ. Νίκης 1
11:00π.μ. Περίπλους με το τουριστικό σκάφος Ολυμπία Μία μοναδική εμπειρία εν πλω στη λίμνη Ορεστιάδα. Διάρκεια πρώτης περιήγησης 45 λεπτά.
11:45π.μ. Προαιρετική αποβίβαση Επιβατών.
Επιβίβαση νέων επιβατών Νότια παραλία (συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου & Ορέστου)
12:00 Περίπλους με το τουριστικό σκάφος Ολυμπία Μία μοναδική εμπειρία εν πλω στη λίμνη Ορεστιάδα. Διάρκεια δεύτερης περιήγησης 45 λεπτά.
12:45 Αποβίβαση Περιοχή Μώλος (βόρεια παραλία)
Σάββατο 16 Μαρτίου
Διαδρομή: συνοικία Ομόνοια & περιοχή “Ζωνάρι”
12:00 Σημείο συνάντησης & εκκίνησης Πλατεία Ομονοίας
12:15 Ναός Άγιου Νικόλαου
Κασνίτζη Βυζαντινό μνημείο 12ου αι. Επωνυμία που οφείλεται στο όνομα του ιδρυτή μαγίστρου Νικηφόρου Κασνίτζη. Ο τοιχογραφικός διάκοσμος χρονολογείται από την περίοδο των Κομνηνών (1081-1185). Διάρκεια ξενάγησης 15 λεπτά.
12:40 Ναός Αγίου Αθανασίου
Μουζάκη Βυζαντινό μνημείο 14ου αι. Ο ναός διαθέτει στο εσωτερικό του πλούσιο εικονογραφικό πρόγραμμα με έντονο αφηγηματικό χαρακτήρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παράσταση της Δέησης όπου ο Χριστός εικονίζεται με αρχιερατική στολή ως Μέγας Αρχιερεύς και η Παναγία με αυτοκρατορική στολή. Διάρκεια ξενάγησης 15 λεπτά.
13:00 Ναός Ταξιαρχών
Μητροπόλεως Βυζαντινό μνημείο 10ου αι. Στο νότιο κλίτος του ναού φυλάσσονται σε λάρνακα τα οστά του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και της συζύγου του Ναταλίας Δραγούμη. Διάρκεια ξενάγησης 10 λεπτά.
13:15 Αρχοντικό Βέργου Κατασκευάστηκε το 1850. Το 1965 με απόφαση του ΥΠΠΟ χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο νεότερο μνημείο, δείγμα της εξέλιξης της Καστοριανής αρχιτεκτονικής του 19ου αι. Φιλοξενεί φωτογραφίες του πρώτου Καστοριανού φωτογράφου Λεωνίδα Παπάζογλου από την περίοδο του Μακεδονικού αγώνα. Διάρκεια περιήγησης 20 λεπτά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)