ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο "Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) των οικισμών Ψαράδων και Πύλης Δήμου Πρεσπών" , από τον Δήμαρχο Πρεσπών,  Γιώργο Στέργιου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), κ. Δ. Μαραβέλια.. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Πρεσπών κ.Στεργιου ημελέτη, με προϋπολογισμό 314.000€, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Πρεσπών και αποτελεί καθοριστικό βήμα για τη βελτίωση των υποδομών διαχείρισης λυμάτων. Ο Δήμος Πρεσπών επιδιώκει την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.
Επισημαίνεται ακόμα ότι "Με την υλοποίηση αυτού του έργου καθώς και της ΕΕΛ Μικρολίμνης Καρυών που κατασκευάζεται, το ποσοστό επεξεργασίας λυμάτων στον Δήμο, από το 63% που βρίσκεται σήμερα, αναμένεται να φτάσει στο 83% ενώ μαζί με τις υπόλοιπες προγραμματισμένες δράσεις και έργα αναμένεται να ξεπεράσει το 90% στο τέλος της δεκαετίας προσεγγίζοντας την στρατηγική επιδίωξη του Δήμου να μην καταλήγει ούτε μια σταγόνα ανεπεξέργαστων λυμάτων στη φύση της Πρέσπας. Ο κ.Στεργιου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση και την έναρξη συνεργασίας με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του έργου στην τοπική κοινωνία, τονίζοντας ότι θα δώσει οριστική λύση στα συνεχή προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση ατομικών βόθρων και την ανεπαρκή διαχείριση των λυμάτων στους δύο οικισμούς. Επισήμανε, επίσης, την πρόθεση του Δήμου να εμβαθύνει αυτή τη συνεργασία, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες της τεχνικής υπηρεσίας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την ωρίμανση και υλοποίηση έργων, τα οποία αποτελούν διαχρονικές προτεραιότητες των κατοίκων των Πρεσπών με τελικό στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, με σεβασμό στην πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά των Πρεσπών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)