ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στη συντήρηση των δίδυμων πύργων, σήμα κατατεθέν του Δήμου Φλώρινας, στο Αγρόκτημα της Σχολής, προχώρησε η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την οικονομική βοήθεια από την εταιρεία «ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ ΑΕ»,όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Σχολή. Επισημαίνει ακόμα πως μέσω αυτής της πρωτοβουλίας αναδείχθηκε η ιδιαίτερη ομορφιά και αισθητική των δίδυμων πύργων και έτσι θα εξακολουθήσουν να είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο για τους επισκέπτες και τις επόμενες γενιές.Οι δίδυμοι πύργοι είναι ένα κτίριο με ιστορική και αρχιτεκτονική αξία. Είναι μια μοναδική κατασκευή που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών αλλά και την πόλη της Φλώρινας και γι΄ αυτό αποτελεί το επίσημο έμβλημα του Δήμου. Πρόκειται για ενσιρωματικούς σιρούς μέσα στους οποίους παρασκευαζόταν ενσίρωμα το οποίο αποτελούσε την κύρια τροφή χονδροειδών ζωοτροφών των εκτρεφόμενων μηρυκαστικών ζώων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με την πάροδο του χρόνου χρησιμοποιήθηκαν ως σιταποθήκες ή εξυπηρετούσαν άλλες ανάγκες του Αγροκτήματος.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)