ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης του προγράμματος ανοικτής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την περίοδο 2015- 2019 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου επίσκεψη και ενημέρωση στην Π.Ε. Φλώρινας από την ομάδα ανοικτής διακυβέρνησης του ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών).
Στη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας κ. Παντελής Αργυριάδης, τα μέλη της ομάδας ανοικτής διακυβέρνησης κ.κ. Θεόδωρος Καρούνος, Δημήτρης Καλογεράς, Παναγιώτης Κρανιδιώτης, Αλέξανδρος Μελίδης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και Φώτης Ρούτσης καθώς και διευθυντές, τμηματάρχες και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Φλώρινας.
Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των διευθυντικών στελεχών της Περιφέρειας για τον προτεινόμενο αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος ανοικτής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και η έναρξη των σχετικών συνεργασιών. Ο κ. Μπίρος, στην εισήγησή του, τόνισε ότι η προώθηση του προγράμματος αυτού αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας περιφερειακής αρχής. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η αντιμετώπιση των ζητημάτων με ηλεκτρονικό τρόπο θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα της γραφειοκρατίας και θα μας διευκολύνει ώστε και τα προγράμματα, και τα έργα αλλά και τα ζητήματα που έχουν σχέση με την οικονομική διαχείριση να υλοποιούνται όσο γίνεται ταχύτερα και σε σωστούς χρόνους, έτσι ώστε να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πολίτες και να είμαστε πιο αποδοτικοί στην διαχείριση των πόρων που διαθέτουμε.». Από την πλευρά του, ο κ. Αργυριάδης αναφέρθηκε και αυτός στη σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Ο Θόδωρος Καρούνος και η ομάδα του είναι οι άνθρωποι που πίστεψαν εξαρχής στο πρόγραμμα της “Διαύγειας” και εν συνεχεία τη στήριξαν και την υλοποίησαν. Αυτό ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό πρώτο βήμα ώστε να αρχίσει το κεφάλαιο διαφάνεια να υλοποιείται στη δημόσια διοίκηση και ο μέσος πολίτης να έχει πρόσβαση εκεί όπου κάποτε οι πόρτες ήταν κλειστές. Αυτό που βρήκαμε στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, είτε στην κεντρική της υπηρεσία είτε στις τέσσερις Π.Ε., ήταν διαφορετικές ταχύτητες. Υπάρχουν ομάδες με ικανοποιητικό επίπεδο και υπάρχουν ομάδες που έχουν τη λογική περασμένων δεκαετιών. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει. Δεν θα γίνει όμως με το πάτημα ενός κουμπιού. Χρειάζεται κουβέντα και διαβούλευση, που είναι τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, και η σημερινή μας συνάντηση θα έχει αυτόν τον χαρακτήρα.». Ακολούθησαν σύντομες παρουσιάσεις από τα μέλη της ομάδας καθώς και συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τα στελέχη της Π.Ε. Φλώρινας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)