ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με Θέμα: Αδικημένη η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας σχετικά με τα προγράμματα ανεργίας, υπέβαλε ο Βουλευτής Ν.Δ.  Φλώρινας κ.Γιάννης Αντωνιάδης.

Όλη η ερώτηση:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια. Τα προγράμματα ανεργίας που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ ή από εθνικά κονδύλια αποτελούν μια σημαντική οικονομική ανακούφιση για χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας.
Όπως γνωρίζετε, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, λόγω παρουσίας της ΔΕΗ και παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος, ο πλούτος αυτός, παρότι διαχέεται σε όλη την Ελλάδα, χρεώνεται στην Π.Ε. Φλώρινας (Π.Δ.Μ.) με αποτέλεσμα στα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας να έχουμε περίπου τις μισές θέσεις για ανέργους σε σχέση με άλλες ισοδύναμες Περιφέρειες.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Σκοπεύετε να αναπληρώσετε τον αριθμό των θέσεων ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας τουλάχιστον με αυτές που δικαιούται ώστε να αποκατασταθεί η υπάρχουσα αδικία;
2. Πότε επιτέλους θα επανεκκινήσουν τα προγράμματα ανεργίας χρηματοδοτούμενα είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε από εθνικούς πόρους;


Ο ερωτών βουλευτής


Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)