ΣΤΟ 1ο ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στοιχεία των τριών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης - δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, επίδομα ενοικίου και επιδότηση σίτισης - παρουσιάζει, αυτήν την ώρα, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, με τον αριθμό των αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα να φτάνει τις 300.226 και τους ωφελούμενους απ' αυτό να υπολογίζονται στους 633.288.Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια Υπουργό, και τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής, συγκλονίζει ο αριθμός των αιτούντων για ένταξη στο Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα,

- 293.286 άτομα ζητούν σίτιση, "δείχνοντας" το δραματικό "πρόσωπο" της κρίσης, με την κα. Φωτίου να τονίζει πως, όλες οι οικογένειες με παιδιά που έκαναν αίτηση και πληρούσαν τα κριτήρια εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σίτισης.

- 140.366 αιτήσεις υπήρξαν για δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, με 89.288 νοικοκυριά να πληρούν τα κριτήρια και να παίρνουν δωρεάν κιλοβατώρες. Θα δοθούν 1.200 κιλοβατώρες δωρεάν την τετραμηνία, ενώ επανασυνδέθηκαν, δωρεάν, όλες οι κομμένες συνδέσεις.

- 90.000 αιτήσεις επιδότησης ενοικίου, απ' αυτές 66.442 πληρούσαν τα στοιχεία και επιδοτήθηκαν 30.000 αιτήσεις, περίπου, το οποίο "μεταφράζεται" σε 87.541 ανθρώπους.

Η κα. Φωτίου ανακοίνωσε και την έναρξη λειτουργίας της ειδικής "Κάρτας Αλληλεγγύης", με τους δικαιούχους να την παραλαμβάνουν το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου, μέσω των ΚΕΠ.

Με την ειδική "Κάρτα Αλληλεγγύης", η οποία αποτελεί χορηγία της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, οι ωφελούμενοι θα παίρνουν από 70 - 220 €, μηνιαίως, μέσω Τραπέζης.

Πηγή: epoli.gr
Επίσης, η αν. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε ότι, θα διατεθούν 135 εκ. € σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Απόρων, που θα διαχειριστούν 57 Συμπράξεις και Δίκτυα Αλληλεγγύης και ότι στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, το Υπουργείο οργανώνει γεύματα για όλα τα παιδιά, στα σχολεία των πιο υποβαθμισμένων περιοχών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)