ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:ΣΥΛΛΗΨΗ 21 ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή αστυνομικών του οικείου Τμήματος Ασφαλείας, 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, καθώς και για απειλή, εξύβριση και δυσφήμηση.Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο 21χρονος την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει μέσω διαδικτύου προσωπικές φωτογραφίες της, που είχε στην κατοχή του.Μάλιστα, η 19χρονη ενημερώθηκε για την ύπαρξη σε ιστοσελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδούς προφίλ, που έφερε το όνομα της και όπου είχαν αναρτηθεί οι προαναφερθείσες φωτογραφίες. Από το συγκεκριμένο προφίλ απεστάλησαν αιτήματα φιλίας σε συγγενικά και προσφιλή της πρόσωπα, κατά τρόπο ώστε να γίνουν αποδέκτες των αναρτημένων φωτογραφιών.
Ακολούθως, ο 21χρονος συνελήφθη και διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, κάρτες μνήμης, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, μαζί με την κάρτα SIM.
Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.) για περεταίρω εργαστηριακή εξέταση.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)