ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΜΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: 90 ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΕΓΓΡΑΦΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

90 νέα μέλη εγγράφηκαν στο τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Φλώρινα προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες μέσα από τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Όπως είπε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου η Νοσηλεύτρια εκπαιδεύτρια του τμήματος Φλώρινας κ. Ειρήνη Γρατσία «ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανοίγει την αγκαλιά του για την εγγραφή νέων μελών με τρόπο τέτοιο που μπαίνουμε σε πιο δημοκρατικές διαδικασίες για την δράση του Ερυθρού Σταυρού. Η ουσία της εθελοντικής προσφορά είναι ο εθελοντής να έχει ανοιχτή τη καρδιά του προς όλους και να προσφέρουν με αγάπη τη βοήθεια τους στο συνάνθρωπο τους». Όσον αφορά για τους άξονες στους οποίους κινούνται οι δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι η εκπαίδευση των εθελοντών με κατεύθυνση τη νοσηλευτική και τις πρώτες βοήθειες αλλά και το ανθρωπιστικό κομμάτι με τη παροχή βοήθειας σε ιδρύματα της περιοχής όπως το νοσοκομείο και το γηροκομείο αλλά και σε μεμονωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε οικονομικής είτε άλλες φύσεως. Τέλος ανέφερε πως ήδη έχουν εξασφαλιστεί 3 εκατ. Ευρώ από το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων στην χώρα μας και όχι μόνο αλλά και την κάλυψη άλλων εθελοντικών δράσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε πρώτος κοντά στους πρόσφυγες τόσο στα νησιά όσο και στην Ειδομένη» πρόσθεσε «με την παροχή πρώτων βοηθειών και υγειονομικής περίθαλψης όσο και με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)