Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Αξιοπρεπή Εργασία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων που συσπειρώνει στις τάξεις της 175 εκατομμύρια εργαζόμενους από 156 χώρες.Βασικοί της στόχοι της Παγκόσμιας Ημέρας για την Αξιοπρεπή Εργασία είναι: Να προβάλλει την έννοια της Αξιοπρεπούς Εργασίας στους πολίτες, στους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και στους εμπλεκόμενους φορείς.
Να καταδείξει ότι η αξιοπρεπής εργασία είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος διεξόδου από τη φτώχεια και ότι είναι παράγοντας καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.
Να θέσει την αξιοπρεπή εργασία στο επίκεντρο της ανάπτυξης, της οικονομικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής πολιτικής σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Για το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που αριθμεί χιλιάδες εργαζόμενους που προσπαθούν και καταφέρνουν να επιτελέσουν το έργο τους υπό αντίξοες, επικίνδυνες και ιδιάζουσες συνθήκες, η Αξιοπρεπής Εργασία (μαζί με την Ασφαλή Εργασία) αποτελεί βασικό δικαίωμα κάθε ενός εργαζόμενου αλλά και πρώτιστη ανάγκη, καθώς σε συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας ενισχύονται η αποτελεσματικότητα και η δημιουργικότητα προωθώντας σημαντικά, κάθε προοπτική ανάπτυξης και εξέλιξης.Για το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, είναι τιμή να έχει στους κόλπους του εργαζόμενους, που ακόμα και στην περίοδο παρατεταμένης κρίσης που διανύουμε και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, επιτελούν το έργο τους με υποδειγματικό και αξιοπρεπή τρόπο.
Πάραυτα, αποτελεί υποχρέωση της Επιχείρησης να φροντίζει για τη διαχρονική ύπαρξη αξιοπρεπών συνθηκών διασφαλίζοντας πρωτίστως την ασφάλεια των εργαζόμενων, που για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ αποτελεί το βασικό κριτήριο της δημιουργίας των προσδοκώμενων αξιοπρεπών συνθηκών.
                                                                                                                                                                                     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)