ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΕΛΗΔΗΜΟΥ "SOMETHING NESTS INSIDE YOY, SOMETHING WILL NOT BE THE SAME"

Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα διαρκέσει η έκθεση του Χρήστου Δεληδήμου με τίτλο “Something Nests Inside You, Something Will Not Be The Same” που φιλοξενείται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Ο Χρήστος Δεληδήμος υπήρξε αριστούχος απόφοιτος του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, καθώς και σπουδαστής σεμιναριακών μαθημάτων του Central Saint Martins College of Art & Design. Από την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων έως και σήμερα έχει παρουσιάσει το έργο του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε πολυάριθμες εκθέσεις σε γκαλερί, μουσεία και art fairs. Στην in situ εγκατάσταση που παρουσιάζει ο εικαστικός στους δύο ορόφους της γκαλερί, συνυπάρχουν βιτρίνες γεμάτες κεραμικές φιγούρες με ζωγραφικά τελάρα και μεγάλης κλίμακας γλυπτά με τις μορφές ζώων και πρωταρχικών στοιχείων της φύσης. Ο ενδελεχής σχεδιασμός κάθε λεπτομέρειας της εγκατάστασης, καθώς και η διαρκής επιθυμία του Χρήστου Δεληδήμου να εξελίσσει και να εμπλουτίζει την τεχνική του, οδήγησαν σε μία άρτια εικαστική εγκατάσταση, η οποία δημιουργεί έντονα την αίσθηση ενός μυθολογικού μεταφυσικού κόσμου, στον οποίο ο άνθρωπος συνυπάρχει με την φύση σε μία σχέση άρρηκτα δεμένη, αλλά συνάμα και απειλητική. 
Μέσα από την διευρεύνηση αυτής της σχέσης με έργα που θυμίζουν αντικείμενα λατρείας, με μορφές της φύσης με εμφανή την χειρονομία του εικαστικού πάνω τους, ο Χρήστος Δεληδήμος τολμά να θίξει αρχέγονους προβληματισμούς του ανθρώπου για την ζωή, αλλά και για τον ρόλο της τέχνης σε αυτήν. Τα έργα-τοτέμ που δημιουργεί δεν προκαλούν μόνο έκσταση και σαγήνη, αλλά και τον τρόμο, που πηγάζει πάντα από την επίγνωση της αναπόφευκτης θνητότητας του ανθρώπου. Ως θεραπεία στον φόβο του θανάτου ο Δεληδήμος προτείνει την τέχνη, ως μία ζωώδη έκφραση μιας αδυνατότητας, που έγκειται στο γεγονός ότι όσα δεν γνωρίζουμε τα επινοούμε με την φαντασία μας. Η ύπαρξη της φαντασίας αποτρέπει τον πνευματικό θάνατο του καλλιτέχνη και όσων αφήνονται στην γητεία του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)