ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι.Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβέρνηση μας κήρυξαν τον πόλεμο.
Με τα μέτρα της νέας ΚΑΠ και του τρίτου μνημονίου θέλουν να μας αφανίσουν. Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουμε άλλον τρόπο να απαντήσουμε, παρά μόνο με τον αγώνα μας. Θα τους πολεμήσουμε με τα μπλόκα που θα στήσουμε σε όλη τη χώρα.
Στα νέα μέτρα που επιβάλλονται, μέσω της νέας ΚΑΠ και του 3ου μνημονίου περιλαμβάνονται:
- Μείωση των επιδοτήσεων μέχρι 60% συνολικά, έως το τέλος του 2019 και νέες περικοπές στην αγροτική παραγωγή.
- Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.
- Αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.
- Κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου για τον αγροτικό πετρέλαιο και μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.
- ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.
- Τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ και κατάργηση του πενιχρού επιδόματος στους υπερήλικες που δεν είχαν πληρώσει εισφορές.
- Πρόσθετη φορολογία για προϊόντα, όπως το κρασί και το τσίπουρο.
Η επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνεται και κλιμακώνεται. Θέλουν την αγροτική παραγωγή και γη στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών. Με όπλα το 3ο μνημόνιο που από κοινού ψήφισαν με ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ.
Για μας τους μικρομεσαίους αγρότες μόνη ρεαλιστική διέξοδος παραμένει ο οργανωμένος αγώνας μας που θα αμφισβητεί αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης και θα στοχεύει στην ανάπτυξη για την λαϊκή ευημερία και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη.
Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά στις γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις σε κάθε περιοχή σε κάθε χωριό και πόλη όπως και τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών γιατί ο αγώνας της αγροτιάς έχει στόχο την επιβίωσή μας και είναι υπόθεση όλων μας.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να απομονώσουν τους εκπροσώπους του αγροτοσυνδικαλισμού που στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών- μεγαλοεπιχειρηματιών και να μπουν μαζικά στον αγώνα για τη σωτηρία τους από το ξεκλήρισμα, την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ για μια αγροτική ανάπτυξη στον τόπο μας υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λάου.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
· Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
· Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 € προσαυξημένο με 5.000 € για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 €.
· Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών, κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στις ζωοτροφές, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες .
· Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
· Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
· Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
· Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
· Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
· Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
· Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)