9 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ KURASH ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εντυπωσίασε η Ελληνική ομάδα Kurash, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων και Ανδρών, που διεξήχθη το διήμερο 2-3/10 στο Αμύνταιο - Φλώρινας, κατακτώντας συνολικά 9 μετάλλια, εκ των οποίων 4 χρυσά ,3 ασημένια και 2 χάλκινα. 200 αθλητές από 21 χώρες, πήραν μέρος στη διοργάνωση, προσφέροντας πολλές συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα, σε όσους παρευρεθήκαν στο κερκίδες του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου. Η Ελληνική αποστολή αποτελείτο απο 30 αθλητές, η πλειονότητα των οποίων προερχόταν από τον Φίλιππο Αμυνταίου. Σημειώνεται, ότι το Kurash εντάχθηκε στην ομοσπονδία πολεμικών τεχνών το 2001 και είναι παρεμφερές με το Judo, γεγονός που αυξάνει την αναγνωσιμότητα του.

Οι Eλληνικές διακρίσεις
Χρυσό μετάλλιο: Τσουμήτας Δημήτρης, Αγγελίδης Θεοφύλακτος , Τσουτλασβιλι Μιχάλης και Γκαράκλοβ Σιμόν.
Αργυρό μετάλλιο: Μπουρντούλη Αβραάμ, Φουλίδης Χαράλαμπος και Τσουτλασβιλι Μιχάλης.
Χάλκινο μετάλλιο: Κουρτίδης Ανδρέας και Μωυσίδης Ηρακλής.
Το παρόν στη διοργάνωση, έδωσαν επιφανείς φυσιογνωμίες του αθλήματος ( ομοσπονδιακοί προπονητές και παράγοντες), που επέδωσαν τα εύσημα στους διοργανωτές.
Μεράμπι Ηλιάδης (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας): «Παρά την οικονομική κρίση, οι συμμετοχές στη διοργάνωση, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Kurash, θα κερδίσει έδαφος στο χώρο των πολεμικών τεχνών, καθώς έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους συνδιοργανωτές, την Π.Ε. Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου και όλους εκείνους που έβαλαν το λιθαράκι τους , για να ολοκληρωθεί επιτυχώς το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

Βιτόριο Τζόρτζι (Πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας): «Είναι η πρώτη φορά, που συμμετέχουμε σε επίσημη διεθνή διοργάνωση και σίγουρα οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν οι αθλητές μας από τους αγώνες, θα τους είναι πολύτιμες για τη συνέχεια.
Η Ιταλική ομοσπονδία Kurash, έβαλε τα θεμέλια το 2014 και προωθεί σταδιακά το άθλημα στα σχολεία, με σεμινάρια και αγώνες επίδειξης, προκειμένου να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος».
Τζόν Ντέλιου (Πρόεδρος της Ιρλανδικής Ομοσπονδίας) «βλέποντας κανείς αγώνες Kurash, θα διαπιστώσει ότι έχει αρκετές ομοιότητες με το τζούντο, ωστόσο το Kurash παρουσιάζει λεπτομέρειες-διαφορές σε τεχνικο-τακτικό επίπεδο, που το αναγάγουν σ΄ ένα ιδιαίτερο και αρκετά εντυπωσιακό άθλημα.
Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αδιαμφισβήτητα ήταν άρτια οργανωμένο και σίγουρα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σ΄ όλους τους συντελεστές».
Σβιάτ Τσότσκο Λιούρι (Ομοσπονδιακός προπονητής της Γεωργίας): «Το αγωνιστικό επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό και αυτό οφείλεται στη μεγάλη συμμετοχή αθλητών από διαφορετικές χώρες.
Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοση των αθλητών μας, καθώς μέσα απ’ τα παιχνίδια θα γίνουν ολοκληρωμένοι αθλητές.
Οφείλω από αποδώσω τα εύσημα στους διοργανωτές, για την άριστη φιλοξενία και την απρόσκοπτη τήρηση του προγράμματος».
Ρεπορτάζ
Γιώργος Θεοχαρίδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)