ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Κανόνες χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε δημόσιους χώρους» διοργανώνει το Σάββατο 11 Μαρτίου  η Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η ημερίδαθα γίνει στις 18:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων
του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας (Δημοκρατίας 27, Κοζάνη).Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας, (ιατρών, νοσηλευτών, πληρωμάτων ασθενοφόρων, παραϊατρικό προσωπικό), αλλά και των πολιτών.

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ξεκίνησε πρόγραμμα σχεδιασμού και χαρτογράφησης των αναγκών για την τοποθέτηση εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών σε δημόσια κτίρια, κεντρικές πλατείες και σε χώρους μαζικής συνάθροισης.
Με τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρο Γιαννακίδη, του Εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Ηλία Κάτανα, των 12 Δήμων της περιφέρειας, την Αστυνομική Διεύθυνση, το Στρατό, το ΕΚΑΒ και τις Εθελοντικές Διασωστικές Ομάδες, θα γίνει η επιλογή των χώρων τοποθέτησης των απινιδωτών με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες.
Η αντιμετώπιση τυχόν αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων σώζει ζωές. Σε ποσοστό 15-20% των ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους. Η ανακοπή αφορά κυρίως νεαρά άτομα χωρίς να προηγούνται προειδοποιητικά σημεία και εκδηλώνεται συνήθως με κοιλιακή μαρμαρυγή > 85% που είναι απινιδώσιμος ρυθμός. Η μείωση του χρόνου παρέμβασης είναι αναγκαία, δεδομένου ότι με τον έγκαιρο απινιδισμό, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ θεαματικά η επιβίωση του θύματος χωρίς νευρολογικές βλάβες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)