« ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΟΡΑΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00 μμ στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην πόλη της Πτολεμαΐδας, και υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών-Ατομων με προβλήματα ΄Ορασης , πρόκειται να ιδρυθεί Σύλλογος Ατόμων με Τύφλωση ή Προβλήματα ΄Ορασης Δυτικής Μακεδονίας.Παρακαλούνται όσοι-ες πολίτες ΑμεΑ ή Γονείς και Κηδεμόνες ΑμεΑ που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία αναπηρίας και φέρουν ποσοστό αναπηρίας 80% και ,άνω ΚΕΠΑ, και επιθυμούν να συμμετάσχουν, να προσέλθουν προκειμένου να προβούμε σε καταστατική διαδικασία επί του θέματος.
Μέσω της οικονομικής κρίσης που υφίσταται η χώρα μας η οποία και τείνει να γίνει ανθρωπιστική κρίση και πλήττει τους έλληνες πολίτες, περισσότερο δε τα Άτομα με Αναπηρία, είναι επιβεβλημένη η προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους και αυτό αποτελεί βασικό στόχο του ενωμένου αναπηρικού κινήματος. « Το Σύνταγμα της χώρας πρέπει να παρέχει προστασία στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Παράλληλα η επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία καθώς και του προαιρετικού πρωτοκόλλου που τη συνοδεύει από την ελληνική Βουλή με τον ν.4074/2012 (Αρ. ΦΕΚ 88 Α΄/11.04.2012), κατοχυρώνει τη δικαιωματική προσέγγιση της Αναπηρίας».
Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Κούτσιανος Βασίλειος
H Γ. Γραμματέας
Σιδηροπούλου Αγνή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)