Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

3η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται στις Πρέσπες Γιορτή Μανιταριών την Κυριακή 5/11/2017 με πρωτοβουλία του Δήμου Πρεσπών, του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης και των συλλόγων Μανιταρόφιλων Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.
Η γιορτή περιλαμβάνει
Εξόρμηση στο δάσος για την ανεύρεση μανιταριών. Το ραντεβού είναι στις 11:00 το πρωί στο Θεματικό Κέντρο Πύλης του Φορέα Διαχείρησης του του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών που βρίσκεται στο δρόμο προς Βροντερό λίγο μετά τη στροφή για τον Αγ. Αχίλλειο. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο ομάδες για αναζήτηση μανιταριών στην περιοχή της Δασερής και του Πυξού. Για τη ορθή συλλογή μανιταριών είναι απαραίτητα καλάθι και μαχαίρι.
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα Μανιτάρια της Ελλάδας» του Γιάννη Χριστογιάννη στις 1:00μμ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Λαιμό Πρεσπών.
Μεσημεριανό με Μανιταρομαγειρέματα. Κορυφαίες μανιταροσυνταγές στον περίβολο της Βιβλιοθήκης και την πλατεία του Λαιμού.
Μανιταροφασολάδα η βραβευμένη συνταγή του Σταύρου Ζωγράφου με φασόλια Πρεσπών προσφορά του ΑΣΦΕΔ «Πελεκάνος» μαγειρεμένα μαζί με την Έλλη Νικολάου.
Μανιταρόσουπα, προσφορά από το Ηδίγευστον αγειρεμένη από τον Ανδρέα Σλιάρα
Μανιτάρια ψητά στη σχάρα, Προσφορά από τα μανιτάρια Δίρφυς μαγειρεμένα από τον Ντάνο Σουμτάκη και τον Βαγγέλη Ρωμανίδη.
Επίδειξη αναζήτησης Τρούφας με την βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου από τον Νίκο Τσίλη και τον Γιάννη Δαϊκόπουλο.
ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΒΡΑΒΕΙΩΝ. Θα βραβευθούν τα καλάθια που ξεχώρισαν από την πρωινή εξόρμηση
Η μεγαλύτερη ποικιλία. Το καλάθι με τα περισσότερα ταυτοποιημένα είδη μανιταριών θα λάβει δώρο ένα γεύμα αξίας 50€ σε οποιοδήποτε εστιατόριο στο Δήμο Πρεσπών προσφορά της εταιρίας ΥΕΤΟΣ ΑΕ
Το ομορφότερο. Το μανιτάρι που κρίνεται από την επιτροπή αξιολόγησης το ομορφότερο μανιτάρι της ημέρας θα λάβει δώρο μια διανυκτέρευση σε δίκλινο στον ξενώνα ΠλατυΘέα στο Πλατύ.
Το μεγαλύτερο (σε οποιαδήποτε διάσταση) μανιτάρι θα λάβει δώρο ένα γεύμα για 2 άτομα στο εστιατόριο «το Τζάκι» στον Άγιο Γερμανό.
16:00 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΟΓΝΩΣΊΑΣ
Αναγνώριση – Ταυτοποίηση τοξικών και βασικών εδώδιμων μανιταριών με εισηγητή τον Σταύρο Ζωγράφο, εκπαιδευτικό και μέλος του ΔΣ Μανιταρόφιλων Ελλάδας.
Εισαγωγή στα Φαρμακευτικά Μανιτάρια, με εισηγητή τον Γιάννη Δαϊκόπουλου, εκπαιδευτικό και φυσιοδίφη.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν.ΧΟΡΗΓΟΙ

Μανιτάρια Δίρφυς, www.manitariadirfis.gr

Ηδύγευστον, www.idigefston.gr

ΑΣΦΕΔ Πελεκάνος, www.prespabeans.grΔΩΡΟΘΕΤΕΣ

ΥΕΤΟΣ ΑΕ, www.yetos.gr

Βίλλα ΠλατυΘέα,Πλατύ, www.presparesort.gr

Ταβέρνα «Το Τζάκι», Αγ. Γερμανός,, www.facebook.com/ToTzakiPrespes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.