2 ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Το τριήμερο 13-15 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά οι τελικοί αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων. Από τη Φλώρινα αγωνίστηκαν η Χρυσή Φωτιάδου και ο Ιωσήφ Ελσάμι. Η Χρυσή Φωτιάδου κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια παίζοντας σε 2 τελικούς. Πρώτα με την ομάδα του ΟΕΑ Φλώρινας έφτασε ως τον τελικό, όπου λύγισε από την ομάδα του ΓΑΟ Πειραιά με σκορ 0-3. Την ομάδα του ΟΕΑ αποτέλεσαν τα κορίτσια: Χρυσή Φωτιάδου, Χατηκύρκα Ελισσάβετ, Κων/να Πιστόλα, Στυλιανή Γαβαλά. Στη συνέχεια η Χρυσή έπαιξε και στο διπλό με συμπαίκτρια την Κοτζομιχάλη από τα Χανιά. Σε αγώνες νοκ άουτ το δίδυμο έφτασε μέχρι την 16άδα. Στο απλό κορασίδων μετείχαν 26 αθλήτριες και αρχικά χωρίστηκαν σε 8 γκρουπ. Tο τρόπαιο διεκδίκησαν δύο αθλήτριες, που ήδη έχουν να επιδείξουν διακρίσεις και σε διεθνές επίπεδο. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου υπερασπιζόταν τον πανελλήνιο τίτλο της, ενώ η Χρυσή Φωτιάδου ήθελε μετά τα αναπτυξιακά τουρνουά να φτάσει στο ψηλότερο σκαλί και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Έγινε όμορφο και αμφίρροπο ματς με την Παπαδημητρίου να επικρατεί 3-1. Η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια έχασε το 1ο σετ και πήρε τα επόμενα με το 3ο να λήγει με οριακή διαφορά (7-11, 11-7, 11-9, 11-5). Η Φωτιάδου ως 3ο φαβορί ήταν επικεφαλής στο αντίστοιχο γκρουπ και νικώντας με 3-0 σετ τη Μαρία Δημητρίου του Α.Ο. Ελληνικού και τη Στυλιανή Τόπτση του Γ.Σ. Σέρρες ’93 πήρε την 1η θέση. Στη 16άδα ξεπέρασε την Ιωάννα Μαδέση από το Ηράκλειο 2001 με 3-0 σετ, στην 8άδα την Κατερίνα Φραγκάκη του Ελληνικού με το ίδιο σκορ και στα ημιτελικά την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (2ο φαβορί και περσινή φιναλίστ του τελικού) επίσης με 3-0. Ο Ιωσήφ Ελσάμι εκπροσώπησε τη Φλώρινα στους τελικούς των παίδων, μία κατηγορία στην οποία συμμετέχει για πρώτη χρόνια. Ο Ιωσήφ στο απλό αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων σημειώνοντας 3 ήττες. Στο διπλό έχοντας για συμπαίκτη του τον Αρχόντη από την Καρδίτσα αποκλείστηκε στη φάση των 16.
Η παρουσία τη Χρυσής σε 2 τελικούς αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την ίδια όσο και για την πόλη μας. Τις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις επιδόσεις της που αντανακλούν τη σοβαρή δουλειά που γίνεται από τις ΣΑΡΙΣΕΣ. Επίσης η παρουσία του Ιωσήφ στους 32 καλύτερους παίδες της Ελλάδας από μόνη της είναι ακόμα μία μεγάλη επιτυχία, πόσο μάλλον που ο αθλητής μας ήταν από τους πιο μικρούς σε ηλικία.
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)