Ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας παρουσιάζει την παράσταση «Ο Ζωντανός υπολογιστής», που βασίζεται στον προβληματισμό της σχέσης των ατόμων με τα computers, σε μια εποχή όπου όλες οι έννοιες , αλλά και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, μοιάζουν εικονικές.Η σπαρταριστή κωμωδία, που υπογράφει ο Θωμάς Μενεξές, αλλά εδώ έχει διασκευαστεί από την διδάσκουσα του εργαστηρίου, κα Δήμητρα Ξενάκη, για της ανάγκες της ομάδας, σατιρίζει με ευαίσθητο τρόπο πολλά κοινωνικά θέματα της εποχής, όπως είναι το booling, η ορθή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών από μικρούς και μεγάλους, ο εκπεσμός της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά και ο σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων, που στοιχειοθετεί και την έννοια της πραγματικής φιλίας.
Ο Θύμιος είναι ένας πολύ κακός μαθητής που δυσκολεύεται στο σχολείο, λόγω της αφηρημάδας και της χαμηλής του αντίληψης. Κανείς δεν θέλει να τον κάνει παρέα, καθώς όλοι, σχεδόν, τον αγνοούν προκλητικά ή τον εμπαίζουν. Όλα αλλάζουν, όμως, όταν μια μπάλα τον χτυπά στο κεφάλι την ώρα που τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο και εκείνος γίνεται ξαφνικά διάνοια… ΄
Παίζουν οι: Ευδοκία Αλεξανδρίδη, Σοφία Γώγου, Νίκος Γώγος, Εβίτα Θεοδωρίδου, Αναστάσιος Ιωαννίδης, Γιάννης Λεωνίδας, Αντώνης Καραβασίλογλου, Ελπίδα Μικροπούλου, Γιώργος Παπαδημητρίου, Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Εμψύχωση – Σκηνοθεσία: Δήμητρα Ξενάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Αντιγόνη Δαμιανίδου

Ο «Ζωντανός Υπολογιστής» θα ανάψει την οθόνη του πάνω στην σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου (αίθουσα Θεόδωρος Αγγελόπουλος), το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, στις 19:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)