ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1912 ΕΩΣ ΤΟ 1920 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΘΙΜΟ ΜΠΙΤΑΚΗ

Φωτογραφία που απεικονίζει το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου, κατά την περίοδο 1912-1920, παρέλαβε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, από τους απόγονους του πρώην Δημάρχου, Χρήστο Χατζηιωάννου, οι οποίοι είχαν παραδώσει τη φωτογραφία στον ιστορικό ερευνητή Ηλία Χασιώτη, για να αναρτηθεί στο γραφείο του Δημάρχου Αμυνταίου. 

 Όπως αναφέρει ο κ. Μπιτάκη "η προσφορά αυτή είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο που εμπλουτίζει το ιστορικό κεκτημένο του τόπου μας και συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο Γρηγόριος Νικολαΐδης, που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου κατά την περίοδο 1912-1920, αναδεικνύεται ως μια εξαιρετική προσωπικότητα της τοπικής ιστορίας. Γεννημένος στους Πύργους της επαρχίας Εορδαίας, η ηγεσία του κατά την περίοδο 1912-1920 συνέβαλε σημαντικά στην ανασυγκρότηση της πόλης μας. Με την ηγεσία του, το Αμύνταιο ανακάμπτει και εξελίσσεται ξανά σε σημαντικό εμποροοικονομικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Επιπλέον, η συνεισφορά του Δημάρχου Νικολαΐδη στον εθνικό διαχωρισμό και η εξουδετέρωση της βουλγαρικής προπαγάνδας αποτελούν ουσιώδες κεφάλαιο της ιστορίας μας. Θερμές ευχαριστίες προς τον Ιστορικό Ερευνητή Ηλία Χασιώτη για την ιστορική αναδρομή που προσέφερε, καθώς και για τη σπουδαία του συμβολή στη διατήρηση και προώθηση του πολιτιστικού κληρονομήματος του Δήμου Αμυνταίου".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)