ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Αναφορά με Θέμα: «Τροποποίηση των δεσμεύσεων του προγράμματος Νέων Αγροτών του ΠΑΑ 2014-2020» κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα καταθέτοντας και την επιστολή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Παράρτημα Δυτ. Μακεδονίας, με την οποία αναδεικνύεται η ανάγκη τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου του Προγράμματος.

Όπως αναφέρει η κα. Πέρκα "η Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ προτείνει να μην ισχύσει η δέσμευση των δικαιούχων του έτους 2023, αλλά και με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνει η κλιματική αλλαγή, προτείνεται να γίνει τροποποίηση στη δέσμευση για πώληση αγροτικών προϊόντων να αφορά στις πωλήσεις δύο συνεχόμενων ετών, ώστε να διασφαλιστεί ο έλεγχος της οικονομικής δραστηριότητας των αγροτών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, να αναπληρώσουν τον απαιτούμενο κύκλο εργασιών και έτσι να μην κινδυνέψει κανένας αγρότης της Δυτικής Μακεδονίας να απενταχτεί από το πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση της επιστολής του ΓΕΩΤ.Ε.Ε/ΠΔΜ και έτσι να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο μαζικών απεντάξεων δικαιούχων του Προγράμματος Νέων Αγροτών στη Δυτική Μακεδονία".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)