ΓΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Δυο αλλοδαπες, 26 και 20 χρονων, υπηκόους Βουλγαρίας, συνέλαβαν χθες το πρωί στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας  για κλοπές. Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στη λαϊκή αγορά της Φλώρινας, συνελήφθησαν οι ανωτέρω αλλοδαπές γιατί στο χώρο της λαϊκής αγοράς προσέγγισαν δυο ημεδαπές (μία 55χρονη και μία 58χρονη) και εκμεταλλευόμενες τον συνωστισμό που επικρατούσε στο χώρο, κατάφεραν να αφαιρέσουν τα πορτοφόλια τους, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 280€ περίπου . Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το ανωτέρω χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στις ιδιοκτήτριές τους. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή περιστατικά κλοπών σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, αλλά και στην περιφέρειά μας από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται το συνωστισμό και αφαιρούν πορτοφόλια πολιτών, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστιμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
Μην επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν άτομα την ώρα που πραγματοποιείτε συναλλαγές σε ΑΤΜ. Επίσης, μη δίνετε πληροφορίες για τον αριθμό ΡΙΝ ή για το λογαριασμό σας.
Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ