ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ:"Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ- ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεντευξη τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας με αφορμή και την τελευταία μέρα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας παραχώρησε ο βουλευτής Ν.Δ.  Φλώρινας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.
 Όπως είπε ο κ. Κωνσταντινίδης η συνέντευξη δίδεται στην κρισιμότερη καμπή για την πατρίδα μας, ιστορικά και πολιτικά. "Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας.Ψηφοφορία η οποία συνδέθηκε από την αντιπολίτευση με εθνικές εκλογές. Σύρεται κυριολεκτικά η χώρα σε εκλογές από την αδιαλλαξία και από τη σκόπιμη άγνοια του κινδύνου την ώρα που η πατρίδα μας χρειάζεται σταθερότητα".


Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικης αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσιπρα τονισε "Μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κουνάει το δάχτυλο και να λέει αλαζονικά ότι θα χορέψει τις αγορές πεντοζάλη αλλά να είστε σίγουροι ότι πριν από εμάς θα τις είχαν χορέψει οι Ρώσοι καλίνκα με τη μπαλαλάικα".
Στο πλαίσιο της συνεντευξης του ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε και σε θέματα που αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας όπως η ενέργεια, η παιδεία και η υγεία.  Αναφερόμενος στο τομέα της ενέργειας τονισε πως μέσα στο 2015 ανοίγει το ορυχείο  στη Βεύη και το Κλειδί και θα ακολουθήσει το ορυχείο στη Λακκιά.

Όσον αφορά στην παιδεία ο Βουλευτής επεσημανε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την απομάκρυνση τμημάτων υπογραμμιζοντας πως "Μόλις πριν λίγες ημέρες κατέθεσα τροπολογία για την αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου που έγινε δεκτή από την κυβέρνηση. Το νέο πλαίσιο ορίζει τη διενέργεια διαδικασιών για την εκλογή Πρύτανη και Συγκλήτου μέσα σε ένα μήνα. Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο γεγονός".

Σε οτι αφορά τις υποδομές ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε οτι "ολοκληρώθηκε ο οδικός άξονας Νίκη – Φλώρινα και παραδίδεται για να συνεχίσουμε με το κομμάτι Φλώρινα – Πτολεμαίδα και έτσι να αποκτήσουμε σύνδεση με την Εγνατία Οδό. Η μελέτη παραδίδεται, θα πάει για έλεγχο στην ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.".
Για το τομέα της υγείας υπογραμμισε πως "Κάθε μέρα δίνουμε αγώνα για το νοσοκομείο. Με τα μέσα που έχουμε το τονίζω Παλεύουμε για την τρίτη βάρδια της μονάδας τεχνητού νεφρού με εάνα ακόμα επικουρικό ιατρό παρά τα προβλήματα που προκύπτουν και τις διαφωνίες μας πολλές φορές αλλά όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία".
"Στην γεωργοκτηνοτροφία" επεσημανε ακόμα "θεσμοθετήσαμε την ίδρυση κτηνοτροφικών πάρκων για να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Με τροπολογία που κατέθεσα η επιστροφή της α΄ δόσης των νέων αγροτών δε θα γίνει και έφυγε ένας βραχνάς. Με τη νέα ΚΑΠ οι επιδοτήσεις θα οδηγηθούν σταδιακά στους κατ΄ επάγγελμα αγρότες και σε αυτούς που παράγουν προϊόν. Μέχρι σήμερα είτε ήσουν επαγγελματίας αγρότης είτε παρήγαγες η επιδότηση ήταν ίδια σε όλους με αποτέλεσμα να την αποδυνάμωση του επαγγέλματος και κατ΄ επέκταση της γεωργοκτηνοτροφίας.
Λύθηκε άλλο ένα χρόνιο πρόβλημα, αυτό των αποκαλυφθεισών εκτάσεων της Βεγορίτιδας και βρίσκουμε τη λύση για τις καταπατηθείσες των Πετρών Αμυνταίου στη μεριά του Αγίου Παντελεήμονα".
Κλείνοντας ο κ.Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε και στα τεκταινομενα στον Δήμο Φλώρινας ως επικεφαλής του συνδυασμού Ενότητα Συνεργασία υπογραμμιζοντας πως
"Για τα τεκταινόμενα στο Δήμο δε θα πω πολλά πράγματα. Θα σας απασχολήσω σε ξεχωριστή συνέντευξη της δημοτικής παράταξης. Για την τηλεθέρμανση θα ζητήσω εγγράφως ενημέρωση από τον Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί με απασχολεί το θέμα της ίδιας συμμετοχής του Δήμου αλλα και της καθυστερησης που υπάρχει στην υλοποίηση του έργου. Επιπλεον θα καταθέσω πρόταση για να αιτηθεί ο Δήμος τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015. Δόθηκε παράταση στο πρόγραμμα για τους Δήμους που δεν είχαν υποβάλλει αίτηση και δεν είχαν μπει στο πρόγραμμα. Επίσης ένα έργο 200.000 ευρώ θα υλοποιηθεί για τα γήπεδα του ΔΑΚ  από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι πολλά έχουν να γίνουν ακόμα και δεν αφορά ένα πρόσωπο. Αφορά όλους τους φορείς και εναπόκειται το αποτέλεσμα στη συνεργασία. Τη συνεργασία αυτήν την επιδιώκω για το καλό του τόπου που δε φταίει σε τίποτα να πληρώνει προσωπικές εμπάθειες και σκοπιμότητες".



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ