ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Η μοναδική τεχνική της στίλβωσης της αγιογραφίας με φύλλα χρυσού καθώς και η τεχνική της χάραξης του χρυσού με «τσουκάνι», θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. στις 4 Μαρτίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00.Την μέρα αυτή το φιλότεχνο κοινό της πόλης θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να εντρυφήσει στα μυστικά της εγχάρακτης διακόσμησης των αγιογραφιών με οδηγό έναν από τους καλύτερους σύγχρονους αγιογράφους, τον καθηγητή αγιογραφίας και απόφοιτο της Αθωνιάδας Σχολής του Αγίου Όρους κ. Γεώργιο Σιδηρόπουλο. Στιλβωτές εικόνες με χρυσό 22 καρατιών, δημιουργίες του Γ. Σιδηρόπουλου όπως παρουσιάζονται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 20 Απρίλιου 2005. 
Η διαδικασία αυτή γίνεται πάντα σύμφωνα με την Αγιορείτικη τεχνική ενώ απαιτεί μεγάλη δεξιότητα από τον καλλιτέχνη. Το ιδιαίτερο αυτό «μάθημα» – μύηση στην ιερή τέχνη της αγιογραφίας - θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης «Η τέχνη του Αγίου Όρους στο Τελλόγλειο» στην οποία συμμετέχει ο κ. Σιδηρόπουλος με μερικά από τα χαρακτηριστικότερα έργα του.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)