ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΟΠΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών κλοπή που διαπράχθηκε σε περιοχή των Γρεβενών τον περασμένο Απρίλιο και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 47χρονου ημεδαπού.Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος την 15-04-2015 προσέγγισε 84χρονο ημεδαπό στο σπίτι του στη Ροδιά Γρεβενών και με τη μέθοδο της απασχόλησης ( πώληση κλινοσκεπασμάτων ), αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων εβδομήντα πέντε ευρώ (475€) και διάφορα προσωπικά έγγραφα.Μετά από ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κλοπή σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που όπως επίσης προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα εμπλέκεται σε πλήθος παρόμοιων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών κατά το χρονικό διάστημα από 21-03-2015 έως 25-09-2015.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.
Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα ηλικιωμένα άτομα:
Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)