ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη κατάσταση στο τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης  το μέλος του Γεν. Σουμβουλίου της ΕΣΑΜΕΑ κ. Αγνή Σιδηροπούλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου αναφερόμενη στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και στην υπολειτουργία σχολικών μονάδων ειδικής εκπαίδευσης στην περιοχή.
Όπως είπε στην Φλώρινα λειτουργούν 3 μονάδες ειδικής εκπαίδευσης οι οποίες υπολειτουργούν ενώ το Ε.Ε.Κ. που καλύπτει τις ανάγκες 30 παιδιών δεν λειτουργεί καθόλου καθώς υπάρχουν μόνο δύο εκπαιδευτές. «Το δικαίωμα της εκπαίδευσης πρέπει να δίνεται σε όλους και ειδικά στα παιδιά με αναπηρία που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να εκπαιδευτούν με το σωστό τρόπο και να βγουν έξω από τα στενά όρια του σπιτιού» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως υπάρχει διαβεβαίωση από τον Υπουργό Παιδείας ότι μέχρι 15 Οκτωβρίου θα προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί που χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών και των ειδικών σχολείων έτσι ώστε να ξεκινήσουν να λειτουργούν κανονικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)