ΘΕΜΑ: ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 15-1-2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, που συνεδρίασε εκτάκτως την 12-01-2016 και σε συνέχεια της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου της 8ης Ιανουαρίου 2016 που αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων της Φλώρινας από 08-01-2016 έως και 15-01-2016 και συντασσόμενο με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε εκτάκτως την 09-01-2016 στην Αθήνα, αποφάσισε:
1. Την επικύρωση της από 09.01.2016 απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.


2. Την ΑΠΟΧΗ των δικηγόρων Φλώρινας από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Παρασκευή 15-01-2016.
3. Τη συμμετοχή των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας στην πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία από τα γραφεία του Δ.Σ.Α προς τη Βουλή, την Πέμπτη 14-1-2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.
4. Να παραμείνουν στη διάρκεια της αποχής κλειστά τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας και τα οποία θα εξυπηρετούν τους δικηγόρους και τους πολίτες μόνο για έκτακτες και κατεπείγουσες υποθέσεις.
5. Να ζητήσει την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο αποσκοπεί στην εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων (μικρού και μεσαίου εισοδήματος) και στη βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμά τους, δημιουργώντας κατ΄αποτέλεσμα συνθήκες μονοπωλιακού ανταγωνισμού.
6. να ζητήσει από την Κυβέρνηση επιπλέον:
α) την άμεση αναστολή των διατάξεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, μέχρι την επαναδιαπραγμάτευση και επαναδιατύπωση των βασικών διατάξεων του, για τις οποίες αντέδρασε σύσσωμος ο νομικός κόσμος.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Δημήτριος Π. Στεφανίδης Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ