10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Ε.Τ.

Το πρόβλημα της αδειοδότησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου της Φλώρινας θα επιλύσει η επιτάχυνση των διαδικασιών του ρυμοτομικού σχεδίου έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Τουρλιδάκης. Ανέφερε ακόμα πως από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχουν εγκριθεί 10 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς επίσης και για τη κατασκευή νέου κτιρίου που θα φιλοξενήσει το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας. Πρόσθεσε δε ακόμα πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες επιδιόρθωσης του κτιρίου της παιδόπολης Αγίας Όλγας που έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο έτσι ώστε να εγκατασταθούν τα εργαστήρια του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών της Φλώρινας. Τέλος ο κ. Τουλιδάκης επεσήμανε και τη σημαντικότητα ανάπτυξης διασυνοριακών προγραμμάτων μεταξύ του Πανεπιστημίου της Φλώρινας και των Πανεπιστήμιων του Μοναστηρίου της ΠΓΔΜ και της Κορυτσάς της Αλβανίας που θα συμβάλουν στη ανάπτυξη των επιστημονικών ερευνών μεταξύ των πανεπιστημίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)