ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΟ 2015

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών και  τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με Θέμα: Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους λιμενικούς πάνω στα Ίμια τον Αύγουστο του 2015 που απεκρύφθη από την κυβέρνηση κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Με καθυστέρηση 6 μηνών πληροφορήθηκε το πανελλήνιο τα κατορθώματα της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου στα Ίμια. Η ιστορία, όταν την αγνοείς, σε εκδικείται επαναλαμβανόμενη. Και μόνο η αναφορά στο όνομα «Ίμια» φέρνει στην επιφάνεια θλίψη, στεναχώρια, απογοήτευση, ατυχείς και λανθασμένους χειρισμούς και εντέλει την ανικανότητα της τότε κυβέρνησης να χειριστεί την κρίση. Προφανώς ετούτη η κυβέρνηση ζήλεψε τη δόξα της κυβέρνησης Σημίτη και επανέλαβε τα ίδια χωρίς όμως την επανάληψη λεπτομερειών που μας πονούν όλους.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί
1. Η εθνική μας κυριαρχία περιλαμβάνει και τα Ίμια με τις παραπλήσιες βραχονησίδες;
2. Αισθάνεστε ότι παραχωρήσατε εθνική κυριαρχία με τους λανθασμένους και ατυχείς χειρισμούς στο επεισόδιο με τους μετανάστες τον Αύγουστο του 2015 και γιατί αποκρύψατε το γεγονός;
3. Υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών παρόμοιων περιστατικών ή θα ζήσουμε ξανά εθνικές στιγμές ταπείνωσης και παραχώρησης εθνικών δικαίων;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)