ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΘΩΙΔΟΥ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Συναυλία με τραγούδια της Μαρίας Θωίδου από τον κύκλο «της αγάπης το μετάξι» και άλλα.. στο ΚαΦεΛαΦαμ τη Τετάρτη 10/2/2016 και ώρα 9μ.μ.
Η Μαρία Θωίδου αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες παρουσίες στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Έγινε ευρύτερα γνωστή, μέσα από την συνεργασία της με το Σωκράτη Μάλαμα («Της νύχτας τα μακριά μαλλιά» – ΛΥΡΑ, 2004), ωστόσο η Μαρία Θωίδου μετράει ήδη περισσότερα από 16 χρόνια στο χώρο της ελληνικής μουσικής ως ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός.Με συνθέσεις, που μεταφέρουν το προσωπικό της καλλιτεχνικό στίγμα, που χαρακτηρίζεται από έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία αλλά και σαφείς αναφορές στη σύγχρονη τραγουδοποιεία, η Μαρία Θωίδου διαθέτει στο ενεργητικό της τρεις προσωπικούς δίσκους, ενώ έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και επί σκηνής με πολλούς διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως οι Σωκράτης Μάλαμας, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Νίκος Παπάζογλου, Goran Bregovic και πολλοί άλλοι.
Συμμετέχουν:
Ηλέκτρα Μηλιάδου: τσέλλο- φωνή
Μαργαρίτα Λιτητάρη: κιθάρα- λαούτο- φωνή
Κυριακή Δούδη: αφηγήσεις

Σύντομο βιογραφικό
Η Μαρία Θωίδου, τραγουδίστρια, ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, γεννήθηκε το 1968 στην Φλώρινα. Σπούδασε μουσική και κλασσικό τραγούδι στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Λειψίας. Eπίσης είναι απόφοιτος του τμήματος νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσσαλονίκης.
Συνθέτει και ερμηνεύει την μουσική της από το 1987 δημιουργώντας έντονη αίσθηση στην σκηνή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Έχει ηχογραφήσει 4 προσωπικούς δίσκους σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και επί σκηνής με πολλούς διακεκριμένους καλλιτέχνες, όπως οι Σωκράτης Μάλαμας, Νίκος Παπάζογλου, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Θύμιος Ατζακάς, Αντώνης Ανισέγκος, Σωκράτης Σινόπουλος, Κώστας Θεοδώρου, Goran Bregovic, B.Semirani, H.Chisholm και πολλούς άλλους.Από το 1999 μέχρι σήμερα και σε συνεργασία με σύνολα όπως το Armos Ensemble, το Tropos Quartett, Cornucopia Berlin, έχει εμφανιστεί σε πλήθος ευρωπαικών μουσικών φεστιβάλ και έχει ηχογραφήσει για το ΒΒC καθώς και το Γερμανικό, το Ολλανδικό και το Βελγικό κρατικό ραδιόφωνο.Έχει αναπτύξει μουσικοπαιδαγωγική δράση σε σχολεία, ωδεία και πολιτιστικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Μετά από μία δεκαετία περιπλάνησης στην Ευρώπη και διαμονής της στο Βερολίνο επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα, όπου, παράλληλα με τις εμφανίσεις της, εργάζεται ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)