ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Ερώτηση προς  τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με  θέμα: Αποζημιώσεις στους Έλληνες ροδακινοπαραγωγούς που πλήττονται από το ρώσικο εμπάργκο υπέβαλε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η Π.Ε. Φλώρινας, όπως και άλλοι νομοί της Β. Ελλάδας παράγουν υψηλής ποιότητας ροδάκινα που εξάγονται κατά κύριο λόγο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και κυρίως στη Ρωσία. Αποτελούν βασική πηγή εισοδήματος για ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού, τονώνοντας την τοπική, αλλά και την εθνική οικονομία.Η απαγόρευση εισαγωγών που επέβαλε η Ρωσία σε ορισμένες κατηγορίες αγροτικών προϊόντων, προερχόμενων από τις χώρες της Ε.Ε., επηρέασε αρνητικά τις ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία στις οποίες τα ροδάκινα κατέχουν τη δεύτερη θέση.
Η Ε.Ε., σε μια προσπάθεια να μην οδηγήσει σε αφανισμό τους ροδακινοπαραγωγούς, αποφάσισε να προχωρήσει σε αποζημίωση της απούλητης σοδειάς. Στην πορεία όμως φάνηκε πως τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για να καλύψουν το απωλεσθέν εισόδημα και χρειάζεται άμεσα μια περαιτέρω οικονομική ενίσχυση.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε άμεση αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών που πλήττονται από το ρώσικο εμπάργκο;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)