ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ

Τον τελευταίο καιρό η κινητικότητα που παρατηρείται, σχετικά με την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων, τόσο από το υπουργείο Γεωργίας όσο και από το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και από τη διοίκηση της βιομηχανίας ζάχαρης, έχουν διπλό στόχο: Αφενός να στηριχθεί η βιομηχανία ζάχαρης και να ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια (όσα απ’ αυτά απαιτείται για να εξυπηρετηθεί η εγχώρια παραγωγή τεύτλων), και αφετέρου να βρεθούν πόροι για την εξόφληση των παραγωγών για τη σοδιά τους, της προηγούμενης χρονιάς.Το σχέδιο βιωσιμότητας και τα χρέη στους τευτλοπαραγωγούς, εξάλλου, αποτέλεσαν το θέμα της συνάντησης, πριν από λίγες μέρες, που είχαν οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης και Ευάγγελος Αποστόλου με τη διοίκηση της ΕΒΖ και εκπροσώπους των συνεταιρισμών.

Με μια σειρά πρωτοβουλίες της η κυβέρνηση προβαίνει στην υλοποίηση του σχεδίου της:
· Συγκροτήθηκε νέο διοικητικό συμβούλιο της Βιομηχανίας σε σώμα το απόγευμα της Πέμπτης 14 Απριλίου, με πρόεδρο τον γεωπόνο-γεωργοοικονομολόγο κ. Χρήστο Ρώσσιο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα οι τευτλοκαλλιεργητές πληρώθηκαν τα ποσά που αφορούν στη συνδεδεμένη ενίσχυση (53 ευρώ ανά στρέμμα).
· Κατατέθηκε, πριν από λίγο καιρό, στο λογαριασμό των καλλιεργητών η ενίσχυση για το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης του τελευταίου έτους, ενώ παράλληλα ο Υπουργός ανακοίνωσε από τη βουλή ότι εντός του Απριλίου θα γίνει και η πληρωμή για τα προηγούμενα έτη, του ίδιου προγράμματος.
· Προγραμματίζεται, επίσης, η σταδιακή πληρωμή των χρωστούμενων στους παραγωγούς για τη σοδιά του 1015.
Η ελληνική παραγωγή ζάχαρης θα στηριχθεί και θα ανακτήσει τη θέση που κατείχε πριν την οδηγήσουν σε κατάρρευση οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ξεπουλώντας την δικαιούμενη ποσόστωση, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής, απαξιώνοντας τις παραγωγικές μονάδες, με αποκορύφωμα τις αποκαλυπτόμενες ατασθαλίες των προηγούμενων διοικήσεων με τις ζημιογόνες συνεργασίες με ημέτερους και οι οποίες έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Σε πείσμα της κρίσης και της απραξίας, της ηττοπάθειας και του αντιπαραγωγικού κατεστημένου, για φέτος έχει προγραμματιστεί να καλλιεργηθούν πάνω από 50.000 στρέμματα με τεύτλα και η εγχώρια παραγωγή ζάχαρης θα ξεπεράσει τους 170.000 τόνους από 97.000 τόνους πέρυσι, μέγεθος που θα την κατατάσσει δεύτερη στα Βαλκάνια.
Το Αγροτικό Τμήμα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)