ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Ερώτηση προς: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με Θέμα: Σοβαρά προβλήματα στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας από την απόφαση για εξάμηνη παράταση φοίτησης κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με ξαφνική απόφασή σας που εκδόθηκε προ ολίγων ημερών, αποφασίστηκε –μεταξύ άλλων- για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας η εξάμηνη παράταση λειτουργίας του προκειμένου να ολοκληρωθεί η φοίτηση και να χορηγηθούν οι τίτλοι σπουδών, ενώ για το Σ.Δ.Ε. Αμυνταίου αύξηση ωραρίου, περικοπή διακοπών του Πάσχα και διδασκαλία κάποια Σάββατα. Η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε από την ανάγκη αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της καθυστέρησης στη στελέχωση των Σ.Δ.Ε. με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Η πραγματικότητα είναι πως οι εκπαιδευόμενοι ήταν πάντοτε παρόντες και παρακολουθούσαν ανελλιπώς το εκάστοτε ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, το οποίο ήταν μειωμένο όχι με δική τους υπαιτιότητα, αλλά λόγω πράξεων και παραλείψεων του υπουργείου σας (μη έγκαιρη πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών). Επισημαίνεται πως η απόφαση του Γενικού Γραμματέα για στελέχωση των Σ.Δ.Ε. με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς πάρθηκε στις 30/12/2015, αλλά λόγω νομικού σφάλματος χρειάστηκαν δύο ολόκληροι μήνες για την έκδοση του ΦΕΚ, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης μόλις στις 21/2 ενώ η πρόσληψή τους έγινε στις 25/2 με αποτέλεσμα να χαθούν δύο πολύτιμοι διδακτικοί μήνες και να οδηγηθούμε σήμερα στην άδικη αυτή απόφαση. Μια απόφαση που καταδικάζει πανελλαδικά συνολικά 8 Σ.Τ.Ε. και 19 παραρτήματα στη συνείδηση εκπαιδευομένων και εκπαιδευτών. Στην ουσία, τιμωρείται η συνέπεια των εκπαιδευομένων και ακυρώνεται η διαρκής παρουσία τους από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 έως σήμερα, με τρόπο μη παιδαγωγικό.
Είναι πέραν πάσης λογικής το γεγονός πως δημιουργούνται Σ.Δ.Ε. πολλών και διαφορετικών ταχυτήτων. Επιπλέον, υπάρχουν παραρτήματα Σ.Δ.Ε. που σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου σας εντάσσονται σε πρόγραμμα αναπληρώσεων, ώστε να δοθούν τίτλοι σπουδών τον Ιούνιο του 2016, ενώ τα αντίστοιχα Σ.Δ.Ε. της έδρας υποχρεούνται σε εξάμηνη παράταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έδρα του Σ.Δ.Ε. Φλώρινας που καλείται σε παράταση εξαμήνου, ενώ το αντίστοιχο παράρτημα Αμυνταίου εντάσσεται στην κατηγορία της αναπλήρωσης των τριών Γραμματισμών.

Λύσεις, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες έχουν προταθεί από τους άμεσα εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς και θα διόρθωναν το πρόβλημα.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεστε να επανεξετάσετε την εξάμηνη παράταση φοίτησης στα Σ.Δ.Ε. λαμβάνοντας υπόψη σας τις υποβληθείσες προτάσεις των εκπαιδευτικών ώστε να λάβουν όλοι οι φοιτούντες τον Ιούνιο το πτυχίο τους;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

21η ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ