ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΝΕΦ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση στις 9 Μαΐου 2016 για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.Οι μεγάλες προκλήσεις και αντιφάσεις στην πορεία μιας πραγματικής Ένωσης για τους λαούς της Ευρώπης κυριαρχούν για ακόμη μία φορά στις συζητήσεις τόσο των Ευρωπαίων αλλά πολύ περισσότερο των νέων πολιτών. Το όραμα του Γάλλου υπουργού Ρομπέρτ Σουμάν που εμπνεύστηκε μια Ευρώπη της ειρήνης, της προόδου και της αλληλεγγύης γίνεται ακόμη περισσότερο επιτακτικό.Αυτή την Ευρώπη ονειρεύονται αυτή την Ευρώπη θέλουν και οι σημερινοί νέοι, μαθήτριες και μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, παρουσιάζοντας σε μία εξαιρετική εκδήλωση όλα όσα δημιούργησαν με κόπο μέσα από τις ομάδες εργασίας και τον συντονισμό του Κωνσταντίνου Στεργίου, Αντιπρόεδρου και Υπεύθυνου Ευρωπαϊκών Δράσεων του ΟΕΝΕΦ και της υπεύθυνης καθηγήτριας του 1ου Γενικού Λυκείου κας Χριστίνας Γκόλνα.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες των ομάδων:
Ομάδα 1 - Erasmus + Κινητικότητα Νέων στην Ευρώπη
Ομάδα 2 - Ιστορική Εξέλιξη της Ευρώπης και 9η Μαΐου
Ομάδα 3 - Προσφυγικό - Μεταναστευτικό
Παράλληλα το Παιχνίδι γνώσεων τύπου “Εκατομμυριούχος” κέντρισε το ενδιαφέρον όλων των μαθητών με ερωτήσεις που αφορούσαν Ευρωπαϊκές γνώσεις αλλά και θέματα που επιλέχθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές μέσω των ομάδων εργασίας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απευθείας σύνδεση με την Αθήνα και τον κ. Άρη Περουλάκη, Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ο οποίος ανέλυσε εξαιρετικά όλα τα τρέχοντα ζητήματα και έκανε ένα ιδιαίτερα ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο με τους μαθητές απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα. Το διάλογο συντόνιζε ο Κώστας Φιλιππίδης, Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ και μέλος της Ομάδας Ευρώπη.
Ο Όμιλος Ενεργών Νέων ευχαριστεί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας για το υψηλό επίπεδο συμμετοχής τους, όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τον Διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας κ. Κωνσταντίνο Σταμπουλτζή για την υποστήριξή του.
Το όνειρο και το όραμα κάθε νέου είναι μία ελπίδα για να γίνουμε καλύτεροι και να χτίσουμε μία κοινωνία αλληλεγγύης και προόδου.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)