ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Αθλήματος του Προσανατολισμού, η οποία έχει καθιερωθεί στις 11 Μαϊου, οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αμυνταίου θα συμμετάσχουν σε αγώνα που θα διοργανωθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου τους (1o ΕΠΑΛ Αμυνταίου), την Πέμπτη 12/5/2016 και ώρα 18.00. Στον αγώνα μπορεί να δηλώσει και όποιος άλλος ενδιαφέρεται είτε είναι μαθητής είτε όχι, χωρίς περιορισμούς από ηλικία και φυσική κατάσταση.
Το Αγώνισμα του Προσανατολισμού (orienteering) χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένους και λεπτομερείς χάρτες. Όποιος συμμετέχει, υποχρεούται να επισκεφθεί όλα τα σημεία ελέγχου στη σωστή σειρά. Τα σημεία ελέγχου είναι σημειωμένα πάνω στο χάρτη που παίρνει κάθε διαγωνιζόμενος.Το Αγώνισμα του Προσανατολισμού είναι ένα δημοφιλές άθλημα που ξεκίνησε αρχικά στη Βόρεια Ευρώπη και στο οποίο νέοι και ενήλικες απολαμβάνουν την πρόκληση της εύρεσης σταθμών ελέγχου σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές δάσους και βοσκοτόπων. Εκτός από τον συναγωνισμό και την απόλαυση της φύσης, η τεχνική είναι ζωτικής σημασίας για να θριαμβεύσει ο αγωνιζόμενος πάνω στις δύσκολες λεπτομέρειες του χάρτη και του εδάφους. Ο αγωνιζόμενος υποχρεούται να επιλύσει πολλά προβλήματα προσανατολισμού, ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να διατηρεί ένα ρυθμό βηματισμού ή τρεξίματος, προκειμένου να ολοκληρώσει τον αγώνα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
Το Αγώνισμα αυτό θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο νομό μας και είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα. Σχεδιαστής και υπεύθυνος των αγώνων είναι ο κ. Δ. Καραδημητρίου, Μαθηματικός και Σπηλαιολόγος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.
Περισσότερες πληροφορίες για το άθλημα του προσανατολισμού μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αθλήματοςwww.orienteering.org.gr και για το ΣΔΕ Φλώρινας στην παρακάτω διεύθυνση: http://sde-florin.flo.sch.gr/
Για δηλώσεις-συμμετοχές: κ. Τατιάνα Παπά 6949938663

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)