ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΠΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Από τα Παιδικά Δημιουργικά Εργαστήρια του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» ανακοινώνεται ότι αυτή την χρονιά δημιουργείται στον σύλλογο, για πρώτη φορά, ένα Παιδικό Κινηματογραφικό Εργαστήρι. Σ’ αυτό το εργαστήρι, αρχικά, τα παιδιά θα γνωριστούν και θα μάθουν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια την σωστή λειτουργία της ομάδας. Επίσης θα υπάρχει θεατρικό παιχνίδι (καθώς το θέατρο ήταν η τέχνη πάνω στην οποία στηρίχτηκε ο Κινηματογράφος) με σκοπό τα παιδιά να εξοικειωθούν με την αναπαράσταση ρόλων και σιγά – σιγά να εισαχθούν και κινηματογραφικοί όροι και έννοιες ώστε να γίνουν όσο το δυνατό πιο κατανοητοί για τα παιδιά.
Ο τελικός σκοπός του εργαστηρίου θα είναι η δημιουργία μιας ταινίας μικρού ή μεσαίου μήκους, την οποία θα φτιάξουν τα ίδια τα παιδιά με την επίβλεψη της Νικολέτας Αντωνίου, απόφοιτης του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.. ή οποία και θα είναι η υπεύθυνη του τμήματος. Ο γνωστός ψυχολόγος, Φρόυντ, έλεγε ότι «κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη!». Μέσα από το εργαστήριο αυτό, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όμορφα, να μάθουν να λειτουργούν ως ομάδα και κυρίως να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλήσεις τους, αποκομίζοντας φυσικά πολλές γνώσεις για την τέχνη της δραματουργίας και του Κινηματογράφου! Η ταινία που θα δημιουργήσουν θα προβληθεί δημόσια σε ειδική εκδήλωση.
Το τμήμα θα ξεκινήσει τα μαθήματα από τις 10 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτό για παιδιά δημοτικού για ηλικίες 6 έως 11+ ετών.
Πληροφορίες και εγγραφές: Αντωνίου Νικολέτα, 6983732316 και στη Γραμματεία του ΦΣΦΑ, 2385022754

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ