Προχωρούν οι διαδικασίες για την ένταξη των δομών στήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο νέο ΕΣΠΑ με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη έστειλαν οι εργαζόμενοι των Δομών Στήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας με την οποία ευχαριστούν την περιφερειακή αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την έως τώρα συνεργασία και θέτουν το θέμα της απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας των παραπάνω δομών των Δήμων Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς μετά την 1.1.2017.Απο την πλευρά της Περιφέρειας έχουν ήδη προγραμματιστεί οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, προκειμένου να εγκριθούν απο την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας η εξειδίκευση των δράσεων και τα κριτήρια αξιολόγησης, με στόχο μέσα στο Νοέμβρη να εκδοθεί η σχετική πρόσκληση και να προχωρήσουν οι ενέργειες ένταξης των δράσεων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα από την 1.1.2017 θα συνεχιστεί η λειτουργία των κέντρων και η χρηματοδότηση των παραπάνω δομών απο το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η επιστολή των εργαζομένων έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη
Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία, αλλά και για τη καθοριστική συμβολή σας στη συνέχιση της λειτουργίας των υποστηρικτικών Δομών (Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνας Φιλοξενίας) για την αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών.
Ως αποτέλεσμα των δικών σας ενεργειών, των στενών συνεργατών σας, καθώς επίσης και της συνεχούς υποστήριξης των Δομών από πλευράς της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και των Δήμων στους οποίους υπαγόμαστε, επιτεύχθηκε η συνέχιση της λειτουργίας των παραπάνω υποστηρικτικών Δομών έως και την 31η Δεκέμβρη 2016 (Ν.4386/2016, άρθ. 75 παρ. 3 – ΦΕΚ 83 τ. Α’ /11-05-2016) με σκοπό την περαιτέρω ομαλή συνέχιση των Δομών με πόρους από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Γνωρίζετε πως οι υποστηρικτικές Δομές κατά της βίας των Γυναικών παρέχουν ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες πρώτης γραμμής σε γυναίκες που υφίστανται βία κάθε μορφής (σωματική κακοποίηση, ψυχολογική, συναισθηματική ή λεκτική βία, σεξουαλική βία ή παρενόχληση κ.ο.κ.) καθώς και προστασία/ φιλοξενίας των ίδιων και των παιδιών τους. Οι υπηρεσίες είναι εξατομικευμένες, παρέχονται αδάπανα, διέπονται από τους κανόνες του συμβουλευτικού απορρήτου. Η μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία τους δικαιώνει τις φωνές για την ανάγκη συνέχισης τους.
Γνωρίζετε πως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ένταξης σε συγχρηματοδοτούμενα έργα (προσκλήσεις, απαντήσεις, εντάξεις) απαιτούν μεγάλα χρονικά διαστήματα και για το σκοπό αυτό παρακαλούμε το συντομότερο σε δικές σας ενέργειες ώστε να μη διαταραχθεί ή κινδυνέψει η βιωσιμότητα των Δομών.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Με εκτίμηση
Τα Στελέχη
Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας
Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης
Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου ΚαστοριάςΞενώνας Φιλοξενίας Δήμου Κοζάνης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)