Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» Κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

Ο Γ.Βοσκόπουλος, με ντεκόρ τη γνωστή παρέα των κολαούζων του και χωρίς ίχνος ντροπής, έδωσε μπροστά στις κάμερες άλλη μία κακόγουστη θεατρική παράσταση.Έπειτα, από 4 χρόνια Νομάρχης και 6 χρόνια Δήμαρχος μας είπε καμαρωτός και με περίσσευμα θράσους ότι η τηλεθέρμανση ξεκινάει.Αντί να σκύψει το κεφάλι, να ζητήσει συγνώμη από τους συμπολίτες του, να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες και να δηλώσει ότι επιτέλους θα εργαστεί με συνέπεια, ειλικρίνεια και ευσυνειδησία για να αναπληρώσει τα 10 χαμένα χρόνια, αναλώνεται σε δημόσιες σχέσεις φθηνού περιεχομένου.Εμείς, όλοι οι Φλωρινιώτες, θέλουμε να εκτελεστεί το έργο άμεσα. Η ανικανότητα του Γ. Βοσκόπουλου δεν μας απασχολεί. Ακόμα και ο Δ/ντης του ΕΠΠΕΡΑΑ ήρθε στη Φλώρινα για να ξεμπλοκάρει το έργο, αφού η Ελλάδα πιέζεται και από τις Βρυξέλλες που παρέχουν χρηματοδότηση, καθώς η τηλεθέρμανση είναι ενταγμένη στα μεγάλα έργα της χώρας.Βέβαια και το γεφύρι της Άρτας κάποτε έγινε, οπότε για τον Δήμαρχο μάλλον δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αλλιώς δεν εξηγείται ότι ξεκινούν εργασίες το φθινόπωρο για να εξελιχθούν μέσα στο καταχείμωνο, λες και το χιόνι στη Φλώρινα πέφτει την άνοιξη και το καλοκαίρι.Όσο για τα περίφημα capital controls, που εμπόδισαν την αγορά των σωλήνων για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς, ένα πράγμα θα πω. Φτάνει πια το παραμύθι. Έλεος.Τα capital controls εφαρμόστηκαν το 2015, τη χρονιά δηλαδή που ο ίδιος ο Γ. Βοσκόπουλος είχε υποσχεθεί πως η τηλεθέρμανση θα έχει τελειώσει και θα ζεστάνει τα σπίτια μας. Αλλά ακόμα και έτσι να είναι. Ας πούμε δηλαδή, πως ο Δήμαρχος έχει δίκιο και τα capital controls εμπόδισαν την εισαγωγή των σωλήνων. Γιατί επιβάλλει ποινική ρήτρα 130.000 ευρώ στην ανάδοχο εταιρεία; Τελικά ποιος φταίει; Η εταιρεία ή τα capital controls;
Η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ είναι άκρως αποκαλυπτική. Λέει, ότι η παράταση δόθηκε εξαιτίας των καθυστερήσεων στη χρηματοδότηση κατά τα έτη 2014 και 2015. Ας κάνει λοιπόν ο Γ. Βοσκόπουλος την «επανάσταση» του κι ας πει για πρώτη φορά την αλήθεια. Γιατί υπήρξαν προβλήματα στην χρηματοδότηση; Τι πήγε λάθος; Τι δεν έγινε όπως θα έπρεπε; Δεν αναζητούμε ευθύνες. Θα έρθει και η ώρα των ευθυνών. Τώρα προέχει να προχωρήσει το έργο.
Δυστυχώς όμως επιμένει. Επιμένει να προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των Φλωρινιωτών. ¨Θα μου ξαναπεράσει¨, σκέφτεται.
Ως εδώ όμως. Άδικα πασχίζει με συνεχείς δηλώσεις, κάθε τρεις και λίγο να δηλώνει ότι δεν λέει ποτέ ψέματα. Από μόνη της, αυτή η αγωνία να πείσει τον κόσμο ότι δεν είπε ψέματα, τον προδίδει. Τον πήραν χαμπάρι και οι πέτρες.
Τέλος, όλη η αλήθεια για τις εργασίες της τηλεθέρμανσης συμπυκνώνεται στη δήλωση του εργοταξιάρχη της αναδόχου εταιρείας: «Τον χειμώνα ο θεός να βάλει το χέρι του».
Μετά από τόσα ψέματα και παλινωδίες, μετά από τόση κοροϊδία, ίσως είναι αυτό που απομένει για να ελπίζουμε.
Να βάλει ο Θεός το χέρι του.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)