ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΚΡΑΤΗΣΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ- «ΕΙΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ» ΕΙΠΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σε μια νέα εποχή μπαίνουν τα Ειδικά Εργαστήρια Κοζάνης και Πτολεμαίδας, δύο δομές καθοριστικές για τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους.
Μετά από 2,5 χρόνια σκληρής δουλειάς, η περιφερειακή αρχή κατάφερε να βάλει σε σειρά τα οικονομικά των πολύπαθων Ειδικών Εργαστηρίων και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουν δυναμικά να παρέχουν τη στήριξη, που τόσο έχουν ανάγκη οι άνθρωποι με αναπηρία και οι δικοί τους.Το πρωί της Τρίτης το Ειδικό Εργαστήριο Κοζάνης έκοψε την καθιερωμένη πίτα. Δίπλα στην οικογένεια του Ειδικού Εργαστηρίου, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, ο οποίος δίνοντας τις ευχές του είπε: «Είστε και παιδιά μου και αδέλφια μου. Η σκέψη μου είναι εδώ και παίρνω δύναμη από τη δύναμη που χαρίζετε σε όλους μας. Εύχομαι το 2017 να είναι καλύτερο από το 2016, αλλά να ξέρετε ότι οι χρονιές γίνονται καλύτερες, όταν καλυτερεύουν οι άνθρωποι. Γι’ αυτό βάλτε τα δυνατά σας. Σας αγαπώ πάρα-πάρα πολύ». Ο Θ. Καρυπίδης συνεχάρη τον πρόεδρο του ΚΕΚΑ ΑμεΑ Ν. Κοζάνης Π. Στεργιούλη, γιατί όπως τόνισε «με τη δουλειά του μας κάνει όλους περήφανους».Από την πλευρά του ο Π. Στεργιούλης, αναφέρθηκε στη λειτουργία της δομής και στις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θέλουμε να λέμε τι θα κάνουμε, αλλά τι κάναμε. Όταν αναλάβαμε πριν 2,5 χρόνια βρήκαμε διαλυμένες δομές, έτοιμες να κλείσουν κι ένα υπέρογκο χρέος της τάξης των 350.000 ευρώ, συσσωρευμένο από το 2011 και μετά, με απλήρωτο προσωπικό σε εξαθλίωση, το οποίο δεν έφευγε, αλλά προς τιμήν τους στήριζαν τα παιδιά».

Σε σχέση με τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπιση της κατάστασης από την Περιφερειακή Αρχή, ο Π. Στεργιούλης δήλωσε ότι «με γενναίες αποφάσεις του Περιφερειάρχη, μέσα από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (200.000 το 2015 και 150.000 το 2016) κι άλλες 60.000 από την ΠΕ Κοζάνης και 60.000 από τους δήμους Κοζάνης και Εορδαίας βάλαμε σε σειρά τα χρέη».
Σε ότι αφορά στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ΕΕΤΑΑ ο Π. Στεργιούλης τόνισε ότι «προσπαθήσαμε και δώσαμε λύση, με αγώνα και τελικά πήραμε τα χρήματα από το ΕΟΠΠΥΥ, ένα δύσκολο εγχείρημα με μεγάλη γραφειοκρατία».
«Σήμερα, το Εργαστήρι δεν χρωστάει σε κανένα κι έχουμε κι ένα μικρό πλεόνασμα με πληρωμένο το προσωπικό μας, που δουλεύει με ενθουσιασμό και χαρά» κατέληξε ο πρόεδρος του ΚΕΚΑ ΑμΕΑ Ν. Κοζάνης, ενώ αναφέρθηκε στη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης που προχωρά ο δήμος Κοζάνης.
Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη η απόφαση ένταξης των δύο Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ανθρώπων με Αναπηρία στο νέο ΕΣΠΑ, ύψους 1.152.640 χιλ. που δίνει πνοή μέχρι το 2020 στις συγκεκριμένες δομές, με στόχο να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)