ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΕΝΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΒΑΛΤΟΝΕΡΩΝ, ΠΕΔΙΝΟΥ, ΡΟΔΩΝΑ ΚΑΙ ΦΑΝΟΥ

Ερώτηση προς  τον Υπουργό Οικονομικών με Θέμα: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των κοιν. Αναργύρων, Βαλτονέρων, Πεδινού, Ροδώνα και Φανού της Π.Ε. Φλώρινας, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας.
Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης:
Κύριε Υπουργέ,
Είμαι βέβαιος πως γνωρίζετε πολύ καλά, όπως γνωρίζει και όλη η Ελλάδα την μεγάλη κατολίσθηση που έγινε πρόσφατα στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ προκαλώντας καταστροφές στα σπίτια, στα χωράφια και γενικά στην περιουσία των γειτονικών κοινοτήτων, δηλαδή των κοιν. Αναργύρων, Βαλτονέρων, Πεδινού, Ροδώνα, και Φανού της Π.Ε. Φλώρινας. Σε κάποιες από αυτές, οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες που χρήζουν μετεγκατάστασης.
Λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν σωρευθεί στις εν λόγω κοινότητες οι οποίες αξίζει να σημειωθεί πως έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, θα αποτελούσε σημαντική ανακούφιση η απαλλαγή των κοινοτήτων αυτών από τον ΕΝΦΙΑ. Ήδη οι ζημιές που έχουν υποστεί και τα σπίτια και τα χωράφια των κατοίκων όλα αυτά τα χρόνια είναι υψηλές και δεν έχουν αποζημιωθεί ποτέ. Σημειωτέον πως πρόκειται για πολύ μικρές κοινότητες των 150 περίπου κατοίκων η καθεμιά. Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις (σεισμοί, πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.ά.), επιβάλλεται άμεσα να εξαιρεθούν της υποχρέωσης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεστε να εξαιρέσετε τις κοινότητες Αναργύρων, Βαλτονέρων, Πεδινού, Ροδώνα και Φανού της Π.Ε. Φλώρινας από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ