ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η προχειρότητα με την οποία συντάσσονται οι εισηγήσεις (όπου υπάρχουν), η αδιαφορία για τη λύση των προβλημάτων των πολιτών, καθώς και η περιφρόνηση του κ. Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο ως θεσμό με την συνεχή απουσία του από τις συνεδριάσεις, γίνεται πλέον μόνιμη κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας.Για άλλη μια φορά ο κ. Βοσκόπουλος απουσίαζε από την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κατά την οποία συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα 2018 του Δήμου μας. Μάλιστα στο πρόγραμμα αυτό ορίστηκε ως εισηγητής ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος αντί να δώσει την ανάλογη βαρύτητα, μιας και αποτελεί κορυφαία διαδικασία, προτίμησε πρώτος και καλύτερος να απουσιάσει από τη συνεδρίαση!!! Αδιαφορία; Κούραση; Περιφρόνηση; Όπως και αν έχει, ένα είναι βέβαιο, πως με αυτή την τακτική του κ. Δημάρχου η πορεία του Δήμου μας πάει από το κακό στο χειρότερο.Η παρούσα πλειοψηφία του κ. Δημάρχου είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει ούτε τα καθημερινά προβλήματα των Δημοτών μας. Πολύ περισσότερο να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μεγάλα έργα. Τις απαντήσεις στα ερωτήματα μας και τις αντιρρήσεις μας για το τεχνικό πρόγραμμα στον επικεφαλής της παράταξης μας Στάθη Κωνσταντινίδη και όλων ημών των Δημοτικών Συμβούλων της μείζονος πλειοψηφίας, ανέλαβε να τις δώσει υπηρεσιακός παράγοντος χωρίς να λάβει καν το λόγο κάποιος από τους παρόντες Αντιδημάρχους, καθώς και από τους Δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του κ. Βοσκόπουλου. Γιατί παρέμειναν άβουλοι και άλαλοι; Τι είχαν να φοβηθούν ή να κρύψουν; Δεν έχουν άποψη και θέση; Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος τέθηκαν πολλά ερωτήματα καθώς και αντιρρήσεις από εμάς . Συγκεκριμένα:
- Επισημάνθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος των έργων είναι συνεχιζόμενα χωρίς να αναγράφονται σε τι στάδιο βρίσκονται, ποιο είναι το ποσοστό απορρόφησης των πόρων, το ύψος των ανεκτέλεστων και ποια μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει από το περσινό πρόγραμμα.
- Μεγάλο μέρος των έργων τα διακρίνει ασάφεια, αφού δεν γίνεται καμία αναφορά. Παράδειγμα σε ποια ρέματα οι κοίτες απαιτούν οι διαμορφώσεις.
- Υπάρχουν παρόμοιοι τίτλοι έργων χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι τελικά προμήθεια ή έργα, όπως αυτά με τίτλο η κατασκευή και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων.
-Αναφέρεται η εκπόνηση υποστηρικτικών μελετών ύψους 80 χιλ ευρώ, χωρίς να διευκρινίζεται ποια έργα αφορούν.
-Εμφανίζεται ως νέο έργο επισκευή σχολικών μονάδων ύψους 260 χιλ ευρώ ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ως συνεχιζόμενο συντήρηση σχολικών μονάδων ύψους 360 χιλ ευρώ χωρίς να εξηγείται τι έχει εκτελεστεί , εάν υπάρχουν εκκρεμότητες, τι έχει δημοπρατηθεί.
-Αναγράφεται ως συνέχιση η κατεδάφιση του 4ου Δημοτικού Νηπιαγωγείου και διαμόρφωση του χώρου ύψους 61 χιλ ευρώ, ενώ έχει εκτελεστεί το όλον του έργου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τον 9ο του 2017.
Σε τελική ανάλυση η εικόνα στο σύνολο της είναι θολή και παραπλανητική, ενώ η προχειρότητα στα ελάχιστα νέα έργα είναι εμφανής. Συνήθως επικρατεί η αντιγραφή και η επανάληψη του περσινού προγράμματος, χωρίς προοπτική ανάπτυξης και καλυτέρευσης των υποδομών του Δήμου μας.
Με τέτοιες πρακτικές που ακολουθεί ο κ. Δήμαρχος και η παράταξη του στο Δήμο είναι φυσικό να μην μας βρουν σύμφωνους. Και με την αρνητική μας ψήφο τους θέτουμε προ των ευθυνών τους και στην κρίση των Δημοτών μας. Τους γνωρίζουμε δε, ότι όσο θα επιχειρούν να αποκρύπτουν πράγματα από τους ίδιους τους Δημότες, η παράταξη μας «ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θα βρίσκεται συνεχώς μπροστά τους υπηρετώντας πιστά τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την έγκυρη ενημέρωση και μόνον των ΔΗΜΟΤΩΝ μας.
Από το Γραφείο Τύπου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)