Ε.Κ.Φ.: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Με αφορμή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους ότι ως Εργατικό Κέντρο Φλώρινας είμαστε αντίθετοι σε αυτό το νόμο, καθώς η πώληση θα είναι καταστροφική τόσο για την ΔΕΗ και τους εργαζομένους της όσο και για την τοπική κοινωνία.Συγκεκριμένα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η πώληση της Μονάδας ΑΗΣ Μελίτη Ι, η άδεια κατασκευής για την Μελίτη ΙΙ καθώς και τα δικαιώματα των ορυχείων της ΔΕΗ στην περιοχή στα πλαίσια της “αποεπένδυσης” και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.Με αυτό το νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, δεν θα υφίσταται καμία συμμετοχή της ΔΕΗ στο ενεργειακό λεκανοπέδιο της Φλώρινας, δεν υπάρχει καμία διασφάλιση για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας της Μελίτης, δεν υπάρχει καμία διασφάλιση για την επαναλειτουργία των κλειστών ορυχείων της περιοχής και επομένως δεν υπάρχει προοπτική για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε μια περιοχή που η ανεργία παραμένει σκαρφαλωμένη σε δυσθεώρητα επίπεδα, αντιθέτως μειώσεις τόσο των θέσεων εργασίας όσο και την ποιότητα αυτής.Εμείς από τον Μάρτιο του 2015 αναλύοντας τα δεδομένα µε ρεαλισμό, λαμβάνοντας υπόψη τις απορρέουσες υποχρεώσεις της χώρας από τις κοινοτικές οδηγίες, τις μνημονιακές υποχρεώσεις αλλά βλέποντας και το καθεστώς που επικρατούσε στη περιοχή τολμήσαμε και παρουσιάσαμε µια φιλόδοξη πρόταση στους αρμοδίους υπουργούς αλλά και στην διοίκηση της ΔΕΗ. Μια πρόταση που φιλοδοξούσε να αμβλύνει τις αντιπαραθέσεις και να συγκεράσει τις διαφορετικές και πρακτικές λύσεις. Η πρόταση αυτή µιλούσε για την ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΔΕΗ, για την δημιουργία ενός κοινού οργανωτικού σχήματος µε συγκεκριμένη εταιρική μορφή, στο οποίο να συµµετέχει τόσο η ΔΕΗ όσο και η ιδιωτική πλευρά. Μιλούσαμε για σύμπραξη δημοσίου& ιδιωτικού τομέα που θα συμπεριλάβανε τα ορυχεία ΒΕΥΗ 1 & Αχλάδα τα οποία βρίσκονται υπό καθεστώς ιδιωτικής εκμετάλλευσης καθώς και τα κλειστά ορυχεία της ΔΕΗ, ΒΕΥΗ & Κλειδί.
Καλούμε την κυβέρνηση, τον αρμόδιο υπουργό και του βουλευτές (ειδικά της Δυτ. Μακεδονίας) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν με μια έντιμη στάση απέναντι στην κοινωνία της ακριτικής περιοχής μας αποσύροντας άμεσα το παραπάνω νομοσχέδιο και να ξεκινήσει μια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους καθώς υπάρχουν τρόποι να επιτευχθεί η απελευθέρωση της ενέργειας με προτάσεις ρεαλιστικές, εφικτές προς όφελος της περιοχής και της χώρας.
Το μέλημά μας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό. Η ανάπτυξη της περιοχής συνολικά. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάμεσα σε γειτονικούς νομούς αλλά αντίθετα μια περιφερειακή ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας. Οφείλουμε μια καθαρή και έντιμη στάση και απάντηση στους ανέργους, στους πολίτες αλλά και στις επόμενες γενιές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)