Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Έναν άρρωστο πελεκάνο βρήκαν στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας μέλη του Συλλόγου Προστασίας της Λίμνης Βεγορίτιδας. Όπως είπε σε δήλωση του στην ΕΡΤ Φλώρινας το μέλος του Συλλόγου Ιωάννης Πρώιος «στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν τραυματισμένος αλλά αργότερα καταλάβαμε ότι ήταν άρρωστος και τον στείλαμε στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων ζώων στη Θεσσαλονίκη από όπου περιμένουμε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων».Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Κέντρου Περίθαλψης κ. Σταύρος Καλπάκης σε δηλώσεις του για το θέμα ανέφερε στην ΕΡΤ Φλώρινας ότι πράγματι ο πελεκάνος είναι άρρωστος και αυτό πιθανόν να οφείλεται σε μόλυνση και υποβάθμιση του οικοσυστήματος στο οποίο ζούσε ή σε κάποια περιοχή που μεταφέρθηκε η πέρασε απλά.

Τα μέλη του συλλόγου και του κέντρου αναμμένουν και τα αποτελέσματα των μετρήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίας στα νερά της Λίμνης Βεγορίτιδας προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η αρρώστια του πελεκάνου οφείλεται σε μόλυνση υδάτων από λήμματα ή είναι από κάποια άλλη ασθένεια.
Πηγή:www.ert.gr/news/florina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.