ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Έναν άρρωστο πελεκάνο βρήκαν στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας μέλη του Συλλόγου Προστασίας της Λίμνης Βεγορίτιδας. Όπως είπε σε δήλωση του στην ΕΡΤ Φλώρινας το μέλος του Συλλόγου Ιωάννης Πρώιος «στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν τραυματισμένος αλλά αργότερα καταλάβαμε ότι ήταν άρρωστος και τον στείλαμε στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων ζώων στη Θεσσαλονίκη από όπου περιμένουμε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων».Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Κέντρου Περίθαλψης κ. Σταύρος Καλπάκης σε δηλώσεις του για το θέμα ανέφερε στην ΕΡΤ Φλώρινας ότι πράγματι ο πελεκάνος είναι άρρωστος και αυτό πιθανόν να οφείλεται σε μόλυνση και υποβάθμιση του οικοσυστήματος στο οποίο ζούσε ή σε κάποια περιοχή που μεταφέρθηκε η πέρασε απλά.

Τα μέλη του συλλόγου και του κέντρου αναμμένουν και τα αποτελέσματα των μετρήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίας στα νερά της Λίμνης Βεγορίτιδας προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η αρρώστια του πελεκάνου οφείλεται σε μόλυνση υδάτων από λήμματα ή είναι από κάποια άλλη ασθένεια.
Πηγή:www.ert.gr/news/florina

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)