ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συνέντευξη του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη , με θέμα: ¨Την αποχώρηση των μελών της μείζονος αντιπολίτευσης από την τελευταία Ειδική Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Φλώρινας για την εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου¨. Σας κάλεσα σήμερα προκειμένου να ενημερώσω τους συνδημότες μας , για την διαδικασία εκλογής Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, που προέκυψε λόγω ¨υποβολής παραίτησης¨ του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σερίδη.

Πρέπει να τονίσω ότι η υποβολή παραίτησης πρέπει να τεθεί σε εισαγωγικά, γιατί ο κ. Σερίδης ισχυρίζεται ότι ουδέποτε παραιτήθηκε ενώ έχει υποβάλει σχετική μήνυση, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει.
Η συνεδρίαση λοιπόν στην οποία κληθήκαμε να συμμετάσχουμε είχε δύο θέματα:
1) Την αποδοχή παραίτησης από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και, 2) την εκλογή νέου Προέδρου.
Προ της συνεδρίασης ενημερώθηκα από τον ίδιο τον Πέτρο Σερίδη όπως και πολλοί αν όχι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ότι δεν έχει υποβάλει αίτηση παραίτησης από τη θέση του Προέδρου του Δημ.Συμβουλίου, ούτε από τη θέση του Δημ.Συμβούλου.
Για την ακρίβεια ότι οι αιτήσεις αυτές κατατέθηκαν στις 17-4-2019 από άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο.
Η αίτηση παραίτησης από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου είναι παντελώς πλαστή, όσον αφορά το κείμενο, την ημερομηνία και την υπογραφή της.
Ενώ η αίτηση από την θέση του Προέδρου φέρει μόνο την υπογραφή του, ενώ το κείμενο και η ημερομηνία τέθηκαν από άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο.
Τα έννομα αποτελέσματα των δύο αυτών παραιτήσεων ήταν, η κατάληψη της θέσης του Δημοτικού Συμβούλου από την παράταξη του κ. Βοσκόπουλου από την κυρία Λεσπουρίδου, η οποία έδωσε και την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου και την εκλογή Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου συγκεκριμένα του κ. Θεοφανίδη.
Και ενώ ο κ. Σερίδης ενημέρωσε τους πάντες ότι οι αιτήσεις παραίτησης που παρουσιάστηκαν ήταν πλαστές, και ότι έχει υποβάλει μήνυση, δεν δόθηκε ο λόγος σ΄ αυτόν , αλλά και σε κανέναν Δημοτικό Σύμβουλο, παρά τις αντιρρήσεις μας. Εμείς αποχωρήσαμε και οι σύμβουλοι της παράταξης του κ. Βοσκόπουλου προχώρησαν στην εκλογή Προέδρου.
Αποχωρήσαμε γιατί δεν θέλαμε να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία, όπου χωρίς καμιά ενημέρωση, χωρίς απάντηση για τόσο σοβαρά θέματα, όταν μάλιστα δηλώνεται ότι έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη, μία διαδικασία ενδεχόμενα άκυρη και παράνομη και το λέω αυτό, γιατί εάν όσα καταγγέλλει ο κ. Σερίδης είναι όντως αλήθεια, εγώ προσωπικά δεν το γνωρίζω, το δηλώνει ό ίδιος όμως, η όλη διαδικασία και η απόφαση είναι άκυρη και παράνομη. Όπως και άκυρες θα είναι εάν τα πράγματα, τα καταγγελλόμενα εννοώ αποδειχθούν αληθή και όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που θα ακολουθήσουν.
Είναι τουλάχιστον αστείο και συνάμα λυπηρό να καταγγέλλει εμένα προσωπικά και τους Συμβούλους ότι δεν θέλαμε τάχα να τηρήσουμε και να εφαρμόσουμε τον νόμο.
Την τακτική και πρακτική του κ. Βοσκόπουλου έχουμε καταγγείλει πολλές φορές και καταγγέλλουμε και σήμερα.

Είναι λυπηρό το ότι η άσκηση κριτικής δεν τον δίδαξε και δεν την αποδέχεται. Γι΄ αυτόν είναι μη τήρηση της νομιμότητας. Αστεία πράγματα.

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ετοιμάσει την διάδοχη κατάσταση του με τους εκλεκτούς του μέσα στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνομαι εγώ και η παράταξή μου.

Σας διαβάζω το κείμενο που τελικώς δεν έγινε δεκτό να αναγνωστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:



«Κύριε Πρόεδρε

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που βρεθήκαμε σε ένα κατάστημα εγώ με κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού μας και σε άλλη παρέα Σύμβουλοι του απερχόμενου Δημάρχου.

Φίλος Δημοτικός Σύμβουλος με παρότρυνε να ασχοληθώ με την περιφέρεια, να κατέλθω περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Κασαπίδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη υποστηριζόμενο από την Ν.Δ και να με βοηθήσουν όλοι ώστε να εκλεγώ πρώτος και να διεκδικήσω την θέση του Αντιπεριφερειάρχη προεξοφλώντας έτσι και τη νίκη του κ. Κασαπίδη και την δική μου εκλογή.

Κύριε Πρόεδρε η απάντησή μου στον φίλο Δημοτικό Σύμβουλο τότε ήταν ότι τον ευχαριστώ για την πρότασή και την πρόθεση αλλά εγώ θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι μέσα από την παράταξη ¨Ενότητα-Συνεργασία¨ μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης για μια καλύτερη πόλη, έναν καλύτερο Δήμο και ότι δυστυχώς για τον ίδιο αλλά κυρίως για τον απερχόμενο Δήμαρχο η ώρα που θα βρεθούν στην δύσκολη θέση να γευτούν το πικρό ποτήρι της ήττας πλησιάζει καθώς πλησιάζουν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το πικρό ποτήρι της ήττας και της απαξίωσης θα προσφέρουν οι πολίτες του Δήμου μας στον απερχόμενο Δήμαρχο εξαιτίας κατά κύριο λόγο, του τρόπου που λειτουργεί ως Δήμαρχος αλλά και της αντιμετώπισης που είχε απέναντι στους πολίτες χωρίζοντας τους σε δικούς του και σε άλλους, σε καλούς και κακούς, σε φίλους, κατατάσσοντας σε αυτούς όποιον συμφωνούσε ή αποδεχόταν την δική του πρόταση, την δικιά του σκέψη, σε τελική ανάλυση την δικιά του βούληση και σε εχθρούς κατατάσσοντας σε αυτούς όποιον δεν συμφωνούσε , αντιδρούσε ή είχε άλλη αντίληψη από αυτήν του κ. Βοσκόπουλου. Και αυτός ο διαχωρισμός ίσχυε και ισχύει ακόμα και για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε.

Ανέφερα κύριε Πρόεδρε το περιστατικό γιατί σήμερα βρισκόμαστε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Συμβουλίου εξαιτίας της «παραίτησης» του πρώην Προέδρου η οποία ζητήθηκε από τον κ. Βοσκόπουλο.

Και γιατί ζητήθηκε από τον κ. Βοσκόπουλο η παραίτηση του πρώην Προέδρου, του κ. Σερίδη; Γιατί μόλις λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές ζήτησε τις παραιτήσεις από θέσεις ευθύνης και προέβει σε αλλαγές;

Γιατί όπως δήλωσε ο κ. Βοσκόπουλος είναι το νόμιμο και το ηθικό. Όσοι επιλέξουν να συνεχίσουν την πορεία τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θεωρήσουν ότι είναι πιο κοντά στον δικό μας συνδυασμό δεν δικαιούνται να επιλέξουν μόνοι τους και πρέπει να ακολουθήσουν την επιλογή-επιταγή του κ. Βοσκόπουλου να συνταχθούν σε άλλους συνδυασμούς εκτός από τον δικό μας. Η δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.

Αλλά κύριε Πρόεδρε ζούμε σε μια χώρα με μεγάλη ναυτική παράδοση και από μικρά παιδιά ακούγαμε εμείς που δεν έχουμε θάλασσα κοντά ( κάποιοι βέβαια έταξαν ότι θα φέρουν και θάλασσα), ακούγαμε ότι σε περίπτωση κινδύνου ή ναυαγίου ο καπετάνιος εγκαταλείπει τελευταίος το καράβι. Στην δικιά μας περίπτωση ο καπετάνιος (δηλαδή ο κ.Δήμαρχος) και για να μην γευτεί το πικρό ποτήρι της ήττας που λέγαμε προηγουμένως , έφυγε πρώτος¨ φυγομάχησε-δραπέτευσε δηλώνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Αυτό βέβαια είναι απόλυτο δικαίωμα του. Αλλά που είναι τότε το ηθικό ζήτημα; Εγκατέλειψαν αυτοί οι σύμβουλοι την παράταξη, εγκατέλειψαν την κοινή τους προσπάθεια άλλαξαν στάση στο Δημ. Συμβούλιο. Όχι.

Απλά και μόνο δεν υπάκουσαν.

Δυστυχώς για εσάς κ. Βοσκόπουλε υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να έχουν την δυνατότητα της επιλογής μόνοι τους, αυτόνομα.

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι θέμα του κ. Βοσκόπουλου να θεωρεί ότι νομιμοποιείται σύμφωνα με την δικιά του κρίση να καθορίζει τι είναι νόμιμο και τι ηθικό. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Βοσκόπουλος αυτοαναγορεύτηκε σε νομοθέτη και ηθοπλάστη. Ένα πράγμα όμως να γνωρίζει. Η οθωμανική αυτοκρατορία του Σουλτάνου δεν θα αναβιώσει στην Φλώρινα. Η ισοπέδωση ανθρώπων, η καταπάτηση φρονημάτων δεν περνούν. Η υπομονή όλων εξαντλήθηκε. Και το χειρότερο απ΄ όλα για τον κ . Βοσκόπουλο δεν είναι η πολιτική καταδίκη της κάλπης αλλά η ηθική καταδίκη στις συνειδήσεις. Γιατί μετά από μία πολιτική ήττα μπορεί να καταφέρεις να επουλώσεις τις πληγές και να ανακάμψεις.

Τις πληγές όμως που δημιουργείς στις ψυχές των ανθρώπων, στην προσωπικότητα και στην αξιοπρέπεια τους δεν μπορεί ποτέ να τις επουλώσεις.

Και αυτή είναι η πραγματική ήττα. Όταν μετά την όποια πολιτική διαδρομή δεν θα μπορείς να κοιτάς ευθεία στα μάτια τους συμπολίτες σου».



Καλή Ανάσταση

Καλό Πάσχα, με υγεία.



                                                                                                                                                  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)